Prosperitate în cuplu? Gânduri negative care vă împiedică să aveți o viață mai îmbelșugată

Aceste gânduri negative vă autosabotează. Vă împiedică să țintiți mai sus, să vă asumați riscuri, să vă dezvoltați în plan financiar.

Prosperitate în cuplu? Gânduri negative care vă împiedică să aveți o viață mai îmbelșugată

Felul în care gândești generează un anumit tip de emoție, urmată apoi de un comportament concret. Iar asta este valabil și pentru perspectiva financiară. Aceste gânduri negative practic te programează pentru eșec sau te împiedică să ieși din zona de confort și să încerci să obții mai mult. Rezultatul? Visele nu pot deveni realitate, obiectivele rămân la nivelul de schiță și cuplul vostru nu crește din punctul de vedere al banilor.

Nimeni din familia noastră…

Mai departe completați tu și partenerul conform istoricului personal al fiecăruia. Nu vă dați șansa de a sparge tiparul, de a evolua. Rămâneți loiali la nivel transgenerațional unui statut, unor limitări pe care le-au aplicat și înaintașii voștri.

Nu e pentru noi

Da, există diferențe financiare între voi și alte cupluri pe care le cunoașteți, dar asta nu înseamnă că ele trebuie să fie permanente sau atât de mari. Dar când spui că lucrul x nu este pentru tine automat te plasezi pe un nivel inferior din care parcă nu ai nicio șansă să ieși.

Succesul este numai pentru cei bogați

Nu vă uitați la oameni care au luat-o de jos, care au muncit mult, care au profitat de absolut fiecare oportunitate pe care le-a oferit-o viața sau pe cât posibil și-au conturat ei aceste oportunități. Da, e mai simplu când ai un start consistent, când ai ajutorul unei familii puternice financiar. Dar asta nu exclude schimbarea propriului destin.

Viața noastră trebuie să fie ca în filme

Tipul de obiectiv propus poate descuraja. Iar standardele nerealiste vor fi mereu imposibil de atins. Un obiectiv mare este descompus în altele mai mici pe care pe măsură ce le atingeți vă vor oferi încredere în sine și curaj. Nu trebuie să aveți o viață ca a vedetelor, ci doar una mai bună decât momentul prezent.

Nu avem cu ce

Asta presupune o evaluare a stilului de viață curent și a cheltuielilor inutile care pot fi redirecționate către un fond de economii sau către alt tip de cheltuială ce susține obiectivul. De exemplu ambii fumați de 1000 lei pe lună dar spuneți că nu vă puteți permite o rată la o casă mai mare ce nu ar depăși cu mult suma cheltuită pe acel viciu.

Nu ne ajută nimeni

Ați cerut ajutorul și ați fost refuzați? Sau poate că așa și este, prietenii ori familiile din care proveniți nu vor sau nu pot să vă ajute. Dar vă aveți unul pe celălalt și vă susțineți voi, iar asta este cel mai important.

Nu vom reuși niciodată

De unde știți asta? Cât de logică și de realistă este această credință? Care sunt dovezile ce o susțin? Sunt ele conforme cu realitatea? Aceasta este o ghicire a viitorului.

Citește și:
Pentru el contează mai mult faptele decât vorbele? Ce să faci concret ca să se simtă iubit și important

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle