Motive serioase să pui capăt relației tale la distanță

O relație la distanță nu poate funcționa la infinit, iar aceste motive sunt extrem de puternice încât să susțină despărțirea.

Motive serioase să pui capăt relației tale la distanță

O relație la distanță de cele mai multe ori reflectă gradul tău redus de disponibilitate emoțională. Îți este teamă să te implici, cauți o anumită formă de detașare, iar distanța te ajută în acest sens. Ori ai adânc înrădăcinată teama că mai devreme sau mai târziu vei fi părăsită, abandonată și ca atare relația la distanță are potențialul de a-ți confirma schema și gândurile asociate ei. Indiferent de motivele pentru care ai acceptat relația la distanță, ea nu este o variantă viabilă pe termen lung și sunt anumite contexte care arată că este mai sănătos pentru tine emoțional să pui punct.

Te deprivează emoțional…

… considerabil. Îți aduce atât de multă durere încât nu mai știi cum să o gestionezi. Nevoile tale emoționale nu sunt împlinite, nici pe departe, și nici nu există o cale ca ceva să se schimbe prea curând.

Nu mai simți

Inițial erau pasiunea, artificiile revederii, dor mistuitor. Dar în timp sentimentele pe care le aveai pentru el, sau el pentru tine, s-au diminuat considerabil. Acum e mai degrabă o simplă prietenie, camaderie, ori o legătură păstrată din onoarea unei promisiuni făcută cu mult timp în urmă.

Te ține la distanță

Nici comunicarea nu mai este ceea ce a fost și nici conexiunea emoțională dintre voi nu mai e așa puternică. Este retras, secretos, nu îți spune detalii importante, e rece chiar și atunci când vă vedeți. Complicitatea dintre voi a scăzut dramatic, iar ea era esențială pentru a păstra flacăra aprinsă chiar și la sute sau mii de kilometri distanță.

Ați evoluat diferit

Și ca atare compatibilitatea dintre voi a devenit foarte slabă. Că opusele se atrag sau similitudinea cimentează relația, oricare dintre rețete nu mai este valabilă pentru voi. Diferențele de viziune sunt mult prea mari și nu mai reușiți să vă înțelegeți aproape în niciun aspect.

Vreți lucruri diferite

Timingul vostru nu este unul sincronizat și asta înseamnă cât se poate de clar că el nu este persoana potrivită pentru tine. Poate că tu îți dorești stabilitate, căsătorie, o familie, el carieră și dezvoltare financiară peste hotare, ori invers. Sunteți în etape complet diferite ale vieții, fără să fie o perspectivă greșită din niciun punct de vedere.

Tu ești cea care depune tot efortul

Tu ești cea care merge să îl viziteze, își ia zile de concediu, își cheltuie economiile sau sume serioase din veniturile lunare pentru a vă întâlni. Îl suni, îi scrii, ești preocupată de starea lui de bine, îl ajuți punctual cu absolut orice. El mai degrabă primește, și suport moral și unul practic. Eforturile nu sunt de ambele părți, și chiar dacă îi mărturisești că asta e dureros pentru tine tot nu schimbă nimic.

Infidelitatea

Poate fi unul dintre lucrurile peste care nu poți trece, ori s-a întâmplat de nenumărate ori și de fiecare dată ai folosit ca scuză distanța și nevoia sexuală ce trebuia să fie eliberată. Pentru tine este o trădare, ați convenit că nu se mai întâmplă și totuși… Dar nu doar infidelitatea sexuală e în discuție, poate fi și una emoțională sau chiar financiară. Când el te minte că nu are bani, tu trebuie să susții deplasările dacă vrei să vă vedeți sau chiar să îi trimiți sume diverse pentru că se află în situații disperate. Ca apoi să descoperi că de fapt e stabil financiar și profita de tine. Iar lista de minciuni și manipulări poate fi variată și foarte dureroasă.

Citește și:
Tipuri de așteptări de la o relație de cuplu. Sunt repere sănătoase de care trebuie să ții cont

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle