Mercenarii ceceni trimişi să-l asasineze pe Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, au fost ucişi

Oficialii de la Kiev au anunțat că mercenarii ceceni trimişi să-l asasineze pe Președintele Volodimir Zelenski au fost ucişi

Mercenarii ceceni trimişi să-l asasineze pe Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, au fost ucişi

Oficialii de la Kiev au anunțat că mercenarii ceceni trimişi de Vladimir Putin ca să îl asasineze pe Președintele Volodimir Zelenski au fost ucişi.

Potrivit declarațiilor lui Aleksei Danilov, secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, acest lucru ar fi fost posibil cu ajutorul informațiilor venite de la reprezentanţi ai FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei).

„Avem informaţii detaliate despre operaţiunea specială care urma să fie pusă în practică nemijlocit de către cecenii lui Kadîrov (n.red. Ramzan, liderul pro-Kremlin al Ceceniei) privind lichidarea preşedintelui nostru”, a afirmat Danilov la postul de televiziune Ukraina-24.

„Pot să vă spun că am primit informaţii despre cecenii trimişi în Ucraina de la reprezentanţi ai FSB care nu au dorit să ia parte la acest război sângeros. Datorită acestui fapt, un grup de elită al lui Kadîrov care a venit aici pentru a-l elimina pe preşedintele nostru a fost distrus„, a mai declarat acesta, precizând că, la scurt timp după intrarea în Ucraina, unitatea de ceceni s-a împărțit în două grupuri.

„Noi i-am urmărit. Un grup a fost distrus la Hostomel (regiunea Kiev), iar al doilea grup se află sub observaţia soldaţilor noştri”, a mai spus acesta, citat de Interfax-Ukraina.

Însă din 25 februarie, în a doua zi a invaziei Rusiei în Ucraina, preşedintele Volodimir Zelenski a făcut declarații cu privire la informațiile pe care le deține și conform cărora Moscova l-a desemnat drept „inamicul nr.1”, iar pe familia sa este obiectivul numărul 2 și există mai multe trupe trimise special cu scopul de a-l ucide.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, care a trimis trupe în sprijinul armatei ruse care a invadat Ucraina, a devenit ținta glumelor pe Internet după ce, în momentul în care a făcut anunțul în piața centrală din Groznîi, a ales să poarte bocanci Prada cu prețul de 1.500 de dolari perechea.

Ramzan Kadîrov este fiul fostului lider cecen Ahmad Kadîrov și a lucrat încă de tânăr ca asistent personal și gardă de corp pentru tatăl său. După asasinarea acestuia, Ramzan, care nu avea vârsta necesară pentru a se înscrie în cursa electorală, l-a vizitat pe Vladimir Putin la Kremlin, moment care a marcat începutul unei colaborări de durată. În 2007, după demisia lui Alu Alhanov, Putin a fost cel care l-a ajutat pe Kadîrov să devină președinte interimar al Ceceniei – astfel încât ajutorul oferit acum de acesta lui Putin în războiul din Ucraina este ușor explicabil.

La momentul anunțului, Kadîrov a cerut președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să își ceară scuze președintelui Putin, în încercarea de a salva Kievul de furia armatelor rusești. Însă nu doar amenințările și intervenția cecenilor în confruntarea din Ucraina au fost subiectul discuțiilor de pe Internet după acest anunț, ci și ținuta lui Kadîrov (în centrul imaginii de mai sus). Internauții i-au reproșat liderului cecen că, în vreme ce pretinde că este un anti-imperialist, el poartă ghete extrem de scumpe, semnate de brand-ul italian Prada.

Citește și:
Conflictul din Ucraina: cum să ajuți

Foto: Profimedia, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle