Îți dorești o relație serioasă? Cum să elimini clar și sănătos confuzia, fără a pune presiune pe partener

Dacă îți dorești o relație serioasă de cuplu e necesar să creezi un cadru adecvat în care aceasta se poate dezvolta, fără să depășești partea ta de responsabilitate.

Îți dorești o relație serioasă? Cum să elimini clar și sănătos confuzia, fără a pune presiune pe partener

O relație serioasă de cuplu se creează și se susține mai departe de către ambii parteneri. Fiecare are o responsabilitate de 50% față de cuplu și 100% față de sine. Așadar întâi este important să intri în contact cu tine și să îți permiți să îți vezi nevoile emoționale. Chiar dacă doare și tânjești după iubire, siguranță, susținere, atenție. Cel puțin așa va fi și mai clar că o prietenie cu beneficii nu este îndeajuns pentru tine și ce anume să ceri mai departe.

Nu prelua tu conducerea

Fiind atât de hotărâtă asupra tipului de relație dorit și deznodământului pe care îl ai în minte, poți avea tendința de a gestiona și coordona relația în întregime sau în cea mai mare măsură, depinde cât de compliant este partenerul. Doar că asta e ca o bombă cu ceas ce la un moment dat vă va exploda în față. Lasă-l să muncească, să depună efort, să te curteze, iar evoluția relației să fie un dans în doi pe care îl poate îmbogăți fiecare.

Stabilește concret intențiile

Dacă discuți de la început care este tipul de relație țintit nu înseamnă că pui presiune pe el sau l-ai cerut de soț de la a doua sau a treia întâlnire. Ci pur și simplu clarifici intențiile pe care le are fiecare, din timp, tocmai pentru a nu exista așteptări diferite și dezamăgiri. Fiecare poate dori o relație serioasă, dar cuplul să nu funcționeze. Însă cel puțin știi din start că ai o perspectivă comună.

Tipul de relație serioasă

Oamenii se pot raporta diferit la același concept. Al tău rimează cu al lui? O relație serioasă poate fi și aceea în care locuiți împreună, dar nu vă veți căsători. În care locuiți fiecare la el acasă, dar vă petreceți weekend-ul împreună, plus una sau două seri în timpul săptămânii. Ce variante sunt confortabile pentru tine? Vrea sau nu copii? Tu îți dorești copii? Dacă el are un copil dintr-o relație sau o căsnicie ulterioară cum vezi tu timpul petrecut împreună toți trei? Cum integrezi plecări doar el cu copilul său?

Standarde clare

Se spune să nu ai așteptări în viață, ca să nu fii dezamăgit. Te aștepți să rămâneți împreună, dar asta nu se întâmplă. Ok. Dar cum rămâne cu standardul la nivelul căruia ai vrea să fii tratată? Poate el îl intuiește, poate nu. Cert e că are nevoie să îl cunoască, iar în acest sens este datoria ta față de tine și față de relație să îi ceri așa cum ai nevoie, dacă apar derapaje sau comportamentul său este insuficient. Poate fi vorba despre respectarea cuvântului dat, suport atunci când ai nevoie. De asemenea despre respect în public și în intimitate, investiție de timp, emoțională și financiară similară. Incluziunea în planurile personale și în viitor.

Citește și:
Să rămâneți împreună sau să vă despărțiți? Semne că merită să luptați pentru relația voastră

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle