Întrebări care sparg gheața la prima întâlnire! Depășești timiditatea și ajungi să-l cunoști mai bine

La prima întâlnire ai emoții, iar mintea ta parcă a înghețat? Vrei să treci peste banalitățile clasice? Avem câteva sugestii de teme de discuție extrem de relaxante și utile.

Întrebări care sparg gheața la prima întâlnire! Depășești timiditatea și ajungi să-l cunoști mai bine

Prima întâlnire poate fi o imensă provocare, mai ales dacă îl placi foarte mult. Te bâlbâi, nu vrei să lași impresie proastă, iar ideea că vei fi crispată te înspăimântă teribil. La polul opus, poate ești genul foarte controlat, ușor rigid. Bărbații spun despre tine în general că ești foarte serioasă și o componentă ludică ți-ar fi de mare ajutor. Sigur, vrei să afli cât mai multe detalii despre el așa că poate abordezi teme precum ultima relație serioasă, dacă a fost căsătorit, are copii și cu ce se ocupă. Dar poți strânge informații și prin alt tip de întrebări care-l duc și pe el într-o zonă confortabilă și plăcută.

Dacă ai putea, unde te-ai muta?

Asta nu înseamnă că din start, de la prima întâlnire, îl trimiți departe de tine. Ci că îi testezi stilul de viață și preferințele, inclusiv cum s-ar putea proiecta în viitor. Este stilul foarte sociabil, îi plac orașele mari, aglomerația, viața de noapte, viața culturală? Sau preferă un ritm mai lent, o ușoară izolare, natura, o zonă mai rurală?

Care a fost vacanța ta preferată…

e un mod mai subtil de a-i investiga hobby-urile. Este innebunit după schiat, trasee montane, navigat pe mare și văzut numai apă o săptămână? Sau e mai degrabă un tip terestru căruia îi place să se plimbe prin orașe cu un anumit tip de arhitectură, să piardă ore întregi în muzee și galerii? Este genul care pleacă cu cortul în weekend-uri sau îi place să evadeze cu prietenii la activități preponderent masculine care nu acceptă și femei?

Care e mâncarea ta preferată?

Pare o întrebare banală, dar un bun început mai ales dacă sunteți la cină sau la prânz. Descoperi dacă e carnivor, vegetarian sau vegan, și poate chiar îl provoci să povestească despre familia lui, cât de bine gătesc mama sau bunica. Explorezi în felul acesta și relația pe care o are cu familia. Eventual îl teleportezi mental în amintiri plăcute cu cei dragi, care îl fac să fie și mai relaxat la prima voastră întâlnire. În plus, crești gradul de intimitate emoțională dintre voi.

Care a fost desenul tău preferat din copilărie?

Completează incursiunea anterioară în galeria amintirilor. Și cum puteți intra mai bine în acel rol de copii fericiți decât făcând referire la personajele preferate sau desenele pe care nu le ratați niciodată când erați mici.

Spune-mi ceva despre tine care poate m-ar surprinde

Prea puțin probabil să fie ceva negativ. La prima întâlnire toată lumea vrea să se picteze pe sine în culori cât mai vii și mai frumoase. Iar astfel îi dai ocazia să se laude, să fluture în fața ta un talent ascuns sau priceperea deosebită pentru ceva anume. Poți adăuga o întrebare suplimentară: care a fost gestul suprem de spontaneitate făcut vreodată?

Care sunt cele mai mari satisfacții pe care le ai la serviciu?

Nu explorezi ce poziție profesională are, ce facultate a făcut, unde a mai lucrat, ca și cum ar fi la interviu. Îl inviți să discute despre ce îi oferă bucurie acum din punct de vedere profesional, ce îi stârnește pasiunea și îl menține în mediul de muncă ales sau în care a ajuns întâmplător.

Citește și:
Vreți să vă căsătoriți? Acum sunt situații de criză, dar în viitor vă fac viața mai ușoară

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle