Greșeli de comportament care îl fac pe partenerul tău de cuplu să se îndepărteze de tine

Unele greșeli de comportament sunt aparent banale. Însă adunate devin o piedică în dezvoltarea sănătoasă a relației de cuplu.

Greșeli de comportament care îl fac pe partenerul tău de cuplu să se îndepărteze de tine

Sigur, uneori vei face diverse greșeli de comportament fără să vrei. E imposibil să te porți fără de cusur, și câteodată nu mai ține de tine. Partenerul tău se poate declanșa de la o acțiune a ta, care îi activează o rană din trecut. Și care eventual pe altcineva ar lăsa rece, ori nu l-ar impacta atât de tare. Indiferent cât de discutabile vei spune că sunt lucrurile, anumite comportamente sunt deranjante sau lipsite de respect și ar fi util pentru sănătatea și deznodământul relației să nu le repeți.

Vrei cu orice preț să te impui

Relația nu mai este un parteneriat, o echipă, ci un cadru de război unde vrei să deții controlul, să domini, să te impui. Așa că certurile pot fi la ordinea zilei sau partenerul să fie foarte compliant și să tacă. Tocmai ca să nu te supere ori relația să fie în pericol. Inconștient îl vei considera slab, lipsit de masculinitate, îl vei înjosi cu fiecare ocazie. Ori el se va lupta cu tine cu toate armele din dotare pentru a-ți combate atitudinea devalorizantă sau autoritară.

Nu petreceți timp doar voi doi

Ca și cum vrei să-l eviți, dar nu poți. Așa că mereu sunt alți oameni în preajmă. Mergeți la părinții lui, la ai tăi, la alte rude, vă întâlniți cu prieteni sau îi chemați în vizită. Iar ieșirile presupun și o scindare pe sexe, încât plecați în weekend, dar în final el stă cu băieții, iar tu cu fetele. O imagine de ansamblu frustrantă ce minimizează interacțiunile în cuplu și ca atare intimitatea fizică sau emoțională.

Ești mereu cu ochii în telefon

Social media, știri diverse, postări ale cunoștințelor… telefonul e ca un magnet pentru tine. Ești alături de partenerul tău, dar absentă emoțional, căci atenția ta este îndreptată către micul dispozitiv magic de care aproape că ești dependentă. Deranjează? Dacă este repetat constant, cu siguranță. Lipsit de respect este și comportamentul când el îți comunică ceva serios, important pentru el, aveți poate chiar o discuție delicată, și în timp ce vorbește iei telefonul și mai dai scroll să vezi ce se întâmplă pe Facebook sau Instagram.

Ești pasiv-agresivă…

… sau de-a dreptul invalidantă. Încearcă să comunice cu tine, să îți semnaleze anumite lucruri care l-au rănit, să povestească despre probleme de la serviciu sau legate de familia sa. Îi spui că exagerează, că e dramatic, mult prea sensibil, nu ar trebui să se implice emoțional atât și să simtă emoțiile care îl tulbură atât. Îl expediezi rapid, îi spui explicit că ai alte lucruri mai importante de făcut. Practic îl ignori pe el și problemele cu care se confruntă, pentru care ar avea nevoie de sprijin sau un sfat.

Ești prea centrată pe tine

El poate că se dă peste cap să îți facă anumite surprize sau gesturi drăguțe. Tu nu faci niciun efort și nici nu ești receptivă la ce îi place sau ce și-ar dori. Prin îndreptățire te-ai pus pe un piedestal, iar el trebuie să te adore.

Citește și:
Trăsături comune pe care le au cuplurile fericite. Tu și partenerul tău vă încadrați?

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle