Bărbatul alfa versus bărbatul beta! De ce să îl alegi pe cel din urmă

Deși bărbatul alfa te atrage ca un magnet, pentru o relație împlinitoare, pe termen lung, bărbatul beta va fi cea mai bună alegere.

Bărbatul alfa versus bărbatul beta! De ce să îl alegi pe cel din urmă

Spre deosebire de bărbatul beta, bărbatul alfa iese în evidență oriunde ar merge. Dacă nu are o constituție atletică și domină auditoriul inclusiv prin fizicul său, atitudinea va fi cea care îl va trasforma într-un star. Are foarte multă încredere în sine, este carismatic, descurcăreț, de regulă cu un statul social, profesional, financiar înalt. Inițial sună bine, dar studiile vin și arată că bărbații alfa au un fond narcisic, ceea ce implică agresivitate, manipulare, lipsa empatiei, egoism, instabilitate, infidelitate. Bărbatul beta, pe de altă parte, pierde startul și de multe ori lupta în competiția pentru o parteneră. Deoarece pare nesigur, prea sensibil și nu generează senzație ca masculul alfa. Este băiatul bun care rămâne în umbră când alfa strălucește orbitor. Și cu toate astea este cea mai bună opțiune pentru o relație de cuplu fericită, pe termen lung.

Bărbatul beta nu își ascunde vulnerabilitatea

Alfa este dur, mascul feroce, pentru care a fi vulnerabil înseamnă a fi slab. Nici nu concepe asemenea noțiune. Beta își asumă trăirile, emoțiile și nu are probleme în a se dezvălui așa cum este el, chiar și trist, anxios. Îți dă voie să pătrunzi în universul său emoțional ceea ce favorizează conexiunea și construirea unei legături trainice din punct de vedere emoțional.

Beta este empatic

E un prieten bun, atent, grijuliu și implicat, iar într-o relație de cuplu chiar și mai mult de atât. Face tot posibilul să înțeleagă situația prin care treci, tumultul tău emoțional și nu îți invalidează emoțiile așa cum face un alfa.

Este dispus să își ia un angajament

Alfa în principiu fuge de angajamente și dacă intră într-o relație aceasta trebuie să se desfășoare conform regulilor sale, fără să ia în considerare ceea ce își dorește partenera. Beta își asumă responsabilitatea, iar angajamentul nu funcționează pentru el ca un turn off, ci dimpotrivă. Și el are nevoie de securitate emoțională și este dispus să o ofere femeii cu care dezvoltă relația de cuplu.

Nu are o imagine proastă despre el

Narcisicul este atât de zgomotos tocmai pentru că el se gonflează, încercând să mascheze lipsa de valoare pe care o simte adânc în sufletul său. Beta deși pare nesigur are încredere în forțele proprii, doar că nu simte să facă spectacol. Nu are nevoie de validarea celorlalți pentru a se simți valoros. Beta e în sine un univers complex și vei descoperi o mulțime de lucruri frumoase, dacă lași frâu liber curiozității.

Nu este egoist

Pentru alfa contează ce vrea el. Pentru beta partenera este un reper la care se întoarce constant pentru a verifica starea ei emoțională. Dacă are nevoie de ceva de la el. Alfa este preocupat de interesul propriu inclusiv în pat, iar beta este dornic să își satisfacă sexual partenera, care nu este considerată un obiect sexual. Comportamentele de control specifice alfa sunt absente în cazul lui beta, care își acceptă și apreciază partenera de cuplu așa cum este. O încurajează să își exprime punctul de vedere, să se dezvolte, să exploreze lumea.

Citește și:
Cerințe sănătoase de cuplu care pun pe fugă un bărbat superficial

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle