Frici iraționale despre dragoste și sex pe care le au bărbații și îi împiedică să se implice emoțional

Câteodată și bărbații sunt paralizați sau sabotați de frici în ceea ce privește relațiile. Află de ce s-ar putea teme iubitul tău.

Frici iraționale despre dragoste și sex pe care le au bărbații și îi împiedică să se implice emoțional

Bărbații nu sunt nici pe departe protejați de frici. Indiferent cât de puternici vor să pară, latura lor vulnerabilă de multe ori nici nu este asumată, văzută și inconștient o apără cum pot. Dacă în spatele furiei se află durerea, ironic, în spatele aroganței se află frica. Iar pe lângă această mască narcisică ori intimidantă cu nuanțe agresive (sarcasm, cinism, ironii, dorința de răzbunare) mai apare evitarea prin detașarea emoțională (nu simt nimic, nu îi afectează nimic) sau autoliniștirea prin flirt cu alte persoane, sex, muncă, sport, socializare în exces etc. Dacă modalitățile de fugă sunt diverse, la fel și temerile ce le provoacă.

Frica de a nu fi folosit

Probabil te vei gândit la a fi folosit din punct de vedere financiar. Și aceasta este o variantă, dar aici el are un grad mare de control. El decide cât este de generos sau nu. Dar o altă teamă este de a nu fi folosit ca pansament după o relație îndelungată sau dezamăgire amoroasă. A nu fi folosit că ești singură de mult timp și vrei pur și simplu o relație, nu neapărat pe el. Folosit pentru a face un copil, fără să te intereseze relaționarea cu el. Iar în aceste situații gradul lui de control este mic. Conținutul acestor gânduri este practic concentrat pe ideea că mai devreme sau mai târziu îl vei abuza într-un fel.

Teama că îl vei părăsi

Istoricul său de abandon îl face foarte vulnerabil în fața acestor gânduri care îl pot determina chiar să evite complet relațiile de cuplu, mulțumindu-se cu varianta fără implicare emoțională. Sex și atât fiind mai mult decât satisfăcător pentru el. Desigur, în aparență, întrucât nevoia de conexiune este latentă și din când în când apare tocmai în relații cu persoane care îi vor confirma abandonul. O relație sigură este percepută drept periculoasă, presupune vulnerabilizare, așa că o refuză. Dacă totuși intră în relația de cuplu, gelozia și comportamentele de control sunt la ordinea zilei, având în minte ideea că îl poți părăsi, înșela.

Oare nu se va schimba?

Ce se întâmplă cu femeia pe care acum o plac mult? Mi se va mai părea atractivă și peste cinci ani? Oare comportamentul ei se va schimba după ce va avea confirmarea unei relații oficiale cu mine? Va fi la fel de tandră, atentă, înțelegătoare sau devine un monstru capricios? Probabil că ai auzit și tu asta din gura anumitor bărbați…

Dacă arată cine este cu adevărat…

… tu vei bate în retragere. Se consideră defect, nedemn, că ceva este în neregulă cu el. Astfel, tu nu te vei putea îndrăgosti de el cel real, așa că își construiește și expune diverse feluri de a fi, care de multe ori intră în contradicție cu cine este el la interior.

Dragostea dispare

Vede lucrurile mai degrabă în alb și negru și are o viziune idilică despre relații. Ori iubirea este o flacără intensă, mistuitoare, ori nu există deloc. Nu ia în calcul maturizarea și evoluția sentimentelor. Că fluturii din stomac sunt specifici perioadei de îndrăgostire, iar iubirea se transformă în ceva mai stabil și profund. Se teme de alterarea sentimentelor pentru că nici nu știe ce înseamnă să lupți pentru relația ta sau să o repari.

Citește și:
Nu știi dacă va fi un tată bun? Semne clare care se află chiar sub ochii tăi

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle