Filme fascinante despre vremuri trecute, pe care nu trebuie să le ratezi

Dacă ai rămas fără inspirație în ceea ce privește filmele pe care să le vizionezi, venim în ajutorul tău cu o listă de propuneri.

Dacă ești interesată de tot ceea ce înseamnă trecut și îți dorești să descoperi povești interzise de iubire, relații complicate, lupte interioare sau evenimente istorice, filmele de mai jos sunt perfecte pentru tine pentru că pe lângă lucrurile pe care le vei afla, te vor încânta vizual cu o estetică fermecătoare. 

Nine

Daniel Day-Lewis îl joacă pe Guido Contini, un regizor celebru și arogant, care se luptă să își găsească un sens și un scenariu pentru filmul său. Însă, care e motivul pentru care nu poate finaliza scenariul? El vrea răspunsuri, iar cu o săptămână înainte de începerea filmărilor, caută inspirație, așa că apelează la soție, amantă, muză și mama sa. Viața profesională îi distruge constant viața personală, iar scopul lui e să descopere armonia.

Revolutionary Road

Este mijlocul anilor 1950, iar Frank și April Willer, protagoniștii filmului Revolutionary Road, interpretați de Leonardo DiCaprio și Kate Winslet, locuiesc într-o suburbie din Connecticut și se străduiesc să se împace cu problemele lor personale. În același timp încearcă își crească cei doi copii. Chiar dacă dorința lor este să se mute la Paris, vor avea parte de surprize neplăcute.

The Edge of Love

Acțiunea filmului The Edge of Love se petrece în Anglia, în anii 1940. Un poet genial și carismatic iubește două femei cu spiritul liber. Chiar dacă se presupune că ar trebui să fie rivale, cele două încep o relație de prietenie surprinzătoare. Relațiile complicate dintre ei, iubirea, gelozia, precum și trădarea îi vor conduce într-un punct din care este imposibil să scape.

An Education

An Education spune povestea unei tinere, pe nume Jenny Mellor, în vârstă de 16 ani, de la începutul anilor 1960, care locuiește cu părinții ei în Twickenham. Tânăra este o talentată violoncelistă. Deși își dorește să fie acceptată la Oxford, lucrurile se schimbă atunci când îl întâlnește pe David, care este mai în vârstă decât ea și are un stil de viață diferit. Jenny se obișnuiește foarte repede cu viața pe care o duce David și trebuie să decidă dacă renunță la planurile ei de a învăța la Oxford.

The Stepford Wives

Joanna Eberhart este președintă a unei rețele TV de succes, iar după mai multe evenimente șocante, suferă o criză nervoasă. Se mută într-un mic oraș, Stepford, Connecticut, alături de soțul ei. Însă acolo observă o serie de evenimente neașteptate și decide în scurt timp că este cazul să deslușească misterul.

8 Femmes

O familie se reunește într-un conac izolat din Franța anilor 1950 pentru a petrece Crăciunul împreună. Însă nimeni nu poate să se bucure de sărbători pentru că un bărbat este ucis. Opt femei, care îi erau toate apropiate, încep o anchetă pentru a afla cine este criminalul. În realitate toate sunt suspecte. Această anchetă scoate la iveală o mulțime de secrete de familie.

W.E.

În acest film regizat de Madonna descoperim povestea de dragoste care a revoltat societatea dintre regele Edward al VIII-lea și Wallis Simpson. Wallis era căsătorită, iar regele trebuia să renunțe la tron dacă își dorește să fie împreună. Cu toate astea, se pare că nu a fost un impediment în calea dragostei lor.

Head in the Clouds

Guy a întâlnit-o prima dată pe Gilda Bessé atunci când era student și a fost fascinat de ea. Fără să își dea seama, se îndrăgostește de ea. Destinul i-a adus împreună cu mai multe ocazii, însă i-a și separat. Gilda a dus o viață lipsită de griji, iar Guy a reușit să se împrieteneasă cu multe persoane din cercul ei. Gilda locuiește în aceeași casă cu Mia, o prietenă care a fugit de Războiul Civil din Spania. Pe măsură ce Adolf Hitler urcă la putere, ar putea o Europă sfâșiată de război să îi despartă pe cei trei?

Dreamgirls

În Detroit, la începutul anilor 1960, un trio de femei talentate ajunge în topurile muzicale, încercând în același timp să își înfrunte propriile lupte personale. Cele trei sunt luate sub aripa unui producător profesionist, care își folosește toate abilitățile pentru ca ele să aibă parte în scurtă vreme de recunoaștere internațională, însă nici banii și nici faima nu le fac fericite. 

Hitchcock

După cum deja ți-ai dat seama din titlu, acesta suprinde relația dintre Alfred Hitchcock și soția sa, Alma Reville, în timpul filmărilor pentru Psycho. Decizia de a adapta celebrul roman vine ca o urmare a numeroaselor insinuări privind momentul în care este timpul să se retragă. În rolurile principale îi avem pe Anthony Hopkins și Helen Mirren.

Citește și:
10 filme care te vor fascina din punct de vedere vizual

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle