10 filme care te vor fascina din punct de vedere vizual

Dacă ți-ai propus să vizionezi filme care au o estetică aparte, te poți inspira din recomandările de mai jos.

Imaginea este esențială când vine vorba de un film care își propune să impresioneze. Există câteva pelicule, precum sunt și cele de mai jos, în care fiecare detaliu este atent gândit, iar scenele pe care le vei viziona îți vor rămâne în minte multă vreme de acum încolo. Așadar, iată 10 filme care te vor încânta încă de la început cu o estetică deosebită și care sunt considerate capodopere vizuale.

1. Her

Her este una dintre cele mai neobișnuite opere ale cinematografiei contemporane. Pelicula regizată de Spike Jonze îl are în centrul său pe Theodore, care suferă după fosta lui soție și realizează că trebuie să își găsească refugiul în ceva, astfel că descoperă un sistem de operare care răspunde la comenzi vocale. El face cunoștință cu Samantha, o voce care îi va alina suferința. Personajele sunt atent gândite, la fel și orașul și peisajele uimitoare care te fac să te gândești că peste câțiva ani totul va arăta la fel ca în acest film.

2. Inside Llewyn Davis

Oscar Isaac îl joacă pe Lleyn Davis în acest film care umărește o săptămână din viața unui tânăr cântăreț de folk în timp ce navighează scena populară din Greenwich Village din 1961. El se luptă să devină muzician împotriva obstacolelor care apar, unele dintre ele luând naștere din propria sa creație.

3. The Tree of Life

The Tree of Life spune povestea impresionantă a unei familii din Texas din anii 1950. În prim-plan avem călătoria pe care Jack o parcurge, de la inocența copilăriei, dezamăgiri, până la multiplele încercări prin care trece în timp ce încearcă să repare relația complicată cu tatăl său.

4. 2046

Un autor își pierde femeia pe care o considera singura lui iubire adevărată. Decide să se întoarcă la Hong Kong pentru a scrie o carte, iar între timp începe mai multe relații amoroase cu patru femei diferite. În încercarea de a uita ce i s-a întâmplat și a termina romanul său SF, își dă seama că trecutul său tot nu îi dă pace.

5. The Great Gatsby

Poate că nu își este atât de străin The Great Gatsby, această adaptare cinematografică a romanului de dragoste a lui F. Scott Fitzgerald, care a fost extrem de apreciată la vremea la care a fost lansată și continue să primească laude și în ziua de astăzi. Tobey Maguire îl interpretează pe scriitorul Nick Carraway care e fascinat de viața extravagantă a vecinului său, Jay Gatsby, jucat de Leonardo DiCaprio. Cu ocazia asta descoperă adevăratul motiv pentru care acesta organiza cele mai legendare petreceri din Long Island. Personajele, costumele și distribuția te vor fascina în mod cert.

CONȚINUT VIDEO ELLE

6. The Grand Budapest Hotel

The Grand Budapest Hotel relatează aventurile lui M. Gustave, majordomul unuia dintre cele mai cunoscute și impresionante hoteluri, și ale lui Zero Moustafa, care este valet. Cei doi revin în scurtă vreme prieteni. Pe lângă peisajele din Zubrowka, un tărâm de basm, acțiunea peliculei implică și furtul și recuperarea unei picturi prețioase și lupta pentru o avere considerabilă de familie. 

7. Amadeus

După cum probabil deja ți-ai dat seama din numele filmului, povestea îl are în prim-plan pe Wolfgang Amadeus Mozart, mai cu seamă viața, succesul, precum și necazurile lui. Pelicula ne arată și conflictul dintre el și compozitorul Antonio Salieri, care era gelos pe talentul lui Mozart. Costumele, muzica și atmosfera secolului al XVIII-lea te vor cuceri de la prima scenă.

8. Cloud Atlas

Cloud Atlas a rămas în mintea publicului drept un film în care poți remarca schimbările surprinzătoare ale unor staruri cunoscute, printre care și Halle Berry, care joacă 6 personaje cu etnii diferite și care vin din diverse perioade. Filmul în sine este o explorare a modului prin care viețile din trecut, prezent și viitor ale unor generații sunt legate.

9. Watchmen

În anul 1985, unde există foști supereroi, moartea unui coleg îl trimite pe vigilentul Rorschach în propria sa investigație. Astfel, el află ceva ce ar putea schimba complet cursul istoriei pe care o cunoaștem noi. 

10. Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring

Filmul Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring este ideal pentru iubitorii de natură și adepții meditației. Într-un templu izolat, un băiat este crescut de către un călugăr budist în înțelepciune și compasiune. Acesta se îndrăgostește pentru prima dată, însă nu pare să reușească să se adapteze la lumea modernă.

Citește și:
Cele mai bune 10 filme de acțiune cu femei puternice

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video