Fiicele lui Putin vor fi sancționate de UE

Fiicele lui Putin, Katerina Tikhonova și Mariya Vorontsova, vor fi sancționate de UE după masacrul de la Bucha.

Fiicele lui Putin vor fi sancționate de UE

Fiicele lui Putin, Katerina Tikhonova și Mariya Vorontsova, sunt două dintre persoanele care apar pe noua listă a apropiaților Kremlinului care vor fi sancționați de Uniunea Europeană, ca urmare a unui nou set de măsuri ce vine după dezvăluirile cutremurătoare ale masacrului de la Bucha, o suburbie a Kievului care a fost recent eliberată de armata ucraineană. După retragerea trupelor ruse, ucrainenii au dezvăluit gropi comune lăsate în urmă de invadatori, civili executați prin împușcare, legați la mâini, multiple instanțe de tortură și viol, fapte care se înscriu în definiția crimelor de război.

Astfel, fiicele lui Putin, alături de diverși oligarhi, politicieni și oameni de afaceri, vor fi sancționate într-o încercare de a pune presiune asupra guvernului de la Moscova. Katerina Tikhonova, în vârstă de 35 de ani, și Mariya Vorontsova, de 36, nu sunt persoane publice, prima dintre ele fiind cercetătoare, iar cea de-a doua – medic. Nu se cunoaște dacă cele două dețin proprietăți sau afaceri în Europa.

Lista de sancțiuni care urmează să fie adoptată și care le include, printre cei vizați, și pe fiicele lui Putin, apare după ce G7, UE și SUA au agreat că vor interzice orice investiție nouă în Rusia, dar și că vor suplimenta măsurile împotriva băncilor rusești, dar și asupra companiilor statului. De asemenea, importurile de ciment, băuturi alcoolice, vodcă și caviar vor fi interzise. Patru noi bănci rusești se adaugă pe listă, președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, declarând că ele reprezintă 23% din întregul sector bancar al Federației Ruse.

Propunerea cu noul set de măsuri, care le va afecta inclusiv pe fiicele lui Putin, va trebui să fie votată în unanimitate de cele 27 de țări membre UE. Politicieni din aceste state au condamnat, pe rând, în ultimele zile atrocitățile comise în Bucha și au cerut investigarea lor ca crime de război.

Citește și:
Volodimir Zelenski, copleșit la vederea masacrului din orașul Bucha: „Un adevărat genocid'

Foto: arhiva ELLE, Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle