Imagini revoltătoare! Poliția din Moscova a reținut copii care au depus flori la ambasada Ucrainei

Mai mulți copii au fost reținuți de către poliția din Moscova, alături de mamele lor deoarece au depus flori la ambasada Ucrainei.

Imagini revoltătoare! Poliția din Moscova a reținut copii care au depus flori la ambasada Ucrainei

Cinci copii cu vârste între șapte si unsprezece ani au fost reținuți de poliția din Moscova, alături de două femei, după ce au depus flori la ambasada Ucrainei. Fotografiile cu detenția lor i-au arătat pe copii ținând în mână un afiș care spunea „Nu războiului”.

sursa foto: Alexandra Arkhipova Facebook

Copii cu vârste între șapte și nouă ani au fost reținuți de polițiștii din Moscova

Copiii, cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani, au fost ținuți împreună cu mamele lor într-o dubă de poliție înainte de a fi duși la o secție. Aceștia au fost eliberați câteva ore mai târziu, potrivit antropologului Alexandra Arkhipova. Potrivit acestuia, cele două femei reținute sunt Ekaterina Zavizion și Olga Alter împreună cu Liza, 11 ani, Gosha, 11 ani, Matvey, 9 ani, David, 7 ani și Sofya, 7 ani.

sursa foto: Alexandra Arkhipova Facebook
sursa foto: Alexandra Arkhipova Facebook

Antropologul, care lucrează la Academia Prezidențială Rusă de Economie Națională și Administrație Publică, a scris pe Facebook că nimic din ceea ce s-a întâmplat nu poate înțelege. Înregistrările video de pe rețelele de socializare o arată pe una dintre femei explicând unei fete care plângea din interiorul unei celule că „scopul este ca mai puțini oameni să se adune și să spună că sunt împotriva războiului”.

Arkhipova a spus că poliția ar fi amenințat femeile că le vor priva de custodia copiilor. Aceștia riscă un proces și o amendă pentru acuzații nespecificate, a adăugat Arkhipova. Un alt semn ținut de unul dintre copii prezenta un steag rusesc urmat de un semn plus și un steag ucrainean, egalând o inimă.

Site-ul OVD-Info, care monitorizează protestele și arestările în toată Rusia, a amintit că tinerii cu vârsta de până la 14 ani nu pot fi deținuți legal mai mult de trei ore. Ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba, care a împărtășit imagini cu copiii, a spus că este un alt semn al impactului pe care războiul lui Putin împotriva Ucrainei îl are asupra celor mici.

„'Putin este în război cu copiii. În Ucraina, unde rachetele lui au lovit grădinițele și orfelinatele, precum și în Rusia. 7 ani David și Sofia, 9 ani. Matvey, 11 ani Gosha și Liza au petrecut această noapte în spatele gratiilor din Moscova pentru afișele lor ‘NU RĂZBOIULUI'”, a scris ministrul pe Twitter.

Rușii protestează împotriva invaziei Ucrainei

De asemenea, în mediul online circulă imagini cu o artistă și activistă în vârstă de 77 de ani, Yelena Osipova, care a fost îndepărtată forțat de un grup de poliție în timp ce protesta împotriva războiului de la Sankt Petersburg. Mii de oameni din orașele din Rusia au sfidat amenințările poliției și au organizat proteste împotriva invaziei Ucrainei.

Citește și:
Maia Morgenstern pune la dispoziție apartamentul său pentru refugiații din Ucraina

FOTO: Alexandra Arkhipova Facebook, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle