Fără pușcă și pistoale în celebrele desene animate „The Looney Tunes”, dar cu alte arme albe la discreție

Noua platformă de streaming HBO Max stârnește încă de la lansare controverse și pe bună dreptate.

Fără pușcă și pistoale în celebrele desene animate „The Looney Tunes”, dar cu alte arme albe la discreție

În urmă cu câteva zile a devenit public faptul că HBO Max a decis să înlăture celebrul film Pe aripile vântului din repertoriul său, în urma protestelor de amploare prilejuite de uciderea lui George Floyd de polițistul Derek Chauvin. Reprezentanții HBO au declarat, prin intermediul unui comunicat, că filmul Pe aripile vântului, realizat în 1939, era un produs al vremurilor sale și că descria prejudecăți etnice și rasiale care „erau greșite atunci și sunt greșite și azi”.

Însă aceasta nu este singurul lucru care a stârnit controverse. Unul dintre cele mai populare tituri de pe HBO Max îl constituie seria animată The Looney Tunes și celebrele sale personaje Bugs Bunny, Elmer Fudd, Yosemite Sam, Daffy Duck, Titi, Sylvester, etc. Drepturile de difuzare și realizare a seriei animate aparțin Warner Media.

Ei bine, noile episoade ale seriei animate vor părea destul de diferite celor care au vizionat în trecut aventurile prin care au trecut personajele. Personajele principale nu vor mai folosi arme de foc, însă nu trebuie să te aștepți la o lipsă completă a resurselor de violență, căci pistoalele și puștile au fost înlocuite cu numeroase alte obiecte precum explozibili sau… o coasă. Da, ai citit bine. Elmer va folosi o coasă, în loc de pușcă, pentru a-l fugări pe Bugs Bunny, în încercarea lui de a-l ucide. Poate vizual, această schimbare nu deranjează, însă cu siguranță după câteva episoade va părea o glumă nereușită pentru toți cei care au crescut vizionând aceste desene animate.

Decizia de a înlătura armele de foc din seria animată Looney Tunes nu a fost luată cu ușurință, mai ales pentru că a implicat modificarea unora dintre cele mai cunoscute personaje animate din toate timpurile. „Nu mai folosim arme de foc”, a declarat Peter Browngardt, producătorul seriei animate, pentru The New York Times. „Va exista în continuare violență în desenele animate, nu renunțăm la acest aspect”.

Pentru producător, decizia de a elimina puştile şi pistoalele a fost luată pentru a adapta desenele animate la „sensibilităţile moderne”, într-un moment în care demonstraţiile împotriva violenţei exercitate de poliţişti sunt din ce în ce mai numeroase în America și în întreaga lume.

Mai mult decât atât, scenaristul Johnny Ryan a subliniat faptul că violenţa din Looney Tunes nu este deloc una restrânsă. „Suntem într-o epocă anti-bullying, toţi trebuie să fie prieteni, toată lumea trebuie să se înţeleagă. The Looney Tunes sunt aproape antiteza. Sunt personaje aflate în conflict, uneori foarte violente”, afirmă scenaristul.

Atâta timp cât nivelul de violență din aceste desene animate rămâne la fel, înlăturarea armelor de foc pare a fi o decizie aproape inutilă. A înarma un vânător cu o coasă pare o glumă proastă, așa că rămâne să ne întrebăm cum de prezența materiilor explozive precum dinamita a mai rămas pe ecrane. Sau, cine știe, poate scenele au fost uitate la montaj și vor dispărea complet în curând.

Citește și:
Pe aripile vântului, înlăturat de pe HBO Max pentru felul în care înfățișează rasismul

Foto: captura Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle