Ești furioasă că partenerul nu te ajută la treburile casnice? Cum să abordezi problema într-un mod constructiv

Multe conflicte pornesc de la implicarea în gospodărie. Ai nevoie de ajutor la treburile casnice și îți dorești ca partenerul să-și asume câteva. Cum pui problema.

Ești furioasă că partenerul nu te ajută la treburile casnice? Cum să abordezi problema într-un mod constructiv

Deși nu pare aparent un motiv grav, disputele legate de cine ce anume face în casă reprezintă una dintre principalele cauze de despărțire sau divorț. Cum se poate să te desparți pentru că partenerul nu dă cu aspiratorul sau nu duce gunoiul? Că doar nu te-a înșelat. Corect, însă poate deveni copleșitor ca tu să te descurci singură cu toate. Nu te simți respectată, ajutată, protejată și ca atare devii frustrată, furioasă, extrem de tristă, ce să mai spunem despre extrem de obosită. Lucrurile trebuie să se schimbe, iar modul în care ceri uneori e necesar să fie abil, argumentat și evident exprimat calm.

Lista sarcinilor

Poate că el nici nu își dă seama câtă treabă faci în casă. Mai ales dacă ajunge de la serviciu mult după tine și totul este aranjat ca la carte. Prin urmare este necesară o contabilizare a tuturor lucrurilor pe care le faci tu în casă, punct cu punct, atât în cursul săptămânii cât și în weekend. Listă pe care desigur urmează să i-o prezinți.

Momentul oportun

Cu toții insistăm asupra faptului că este vital să comunici în cuplu, însă această comunicare prezintă anumite reguli. Dacă este seara târziu, este grăbit, nervos, obosit, nu e momentul propice. Spune-i că aveți ceva de discutat și că ți-ai dori să îți transmită când este ok pentru el să stați de vorbă. Setați o întâlnire când va avea starea mentală necesară pentru ceea ce va presupune o negociere în cuplu.

Asumă-ți delegarea

Poate că îți este foarte greu să renunți la control, dar e necesar pentru sănătatea ta. În același timp probabil că perfecționista din tine se va tăvăli pe podea de fiecare dată când el va șterge praful și nu o va face atât de bine ca tine. Când ați stabilit fiecare ce anume preia lasă lucrurile așa. Nu interveni ulterior peste el deoarece lasă dâre cu mopul. Este nevoie de constanță în deciziile luate, iar dacă inițial stabiliți ceva și apoi te răzgândești și nu-l mai lași să facă… nici că își va mai asuma pe viitor.

Alte opțiuni

Nu reușiți să ajungeți nicăieri. Nu vrea și pace să te ajute la treburile casnice. Nu îi place, e obosit, e obișnuit din familia de origine ca femeia să se ocupe de gospodărie sau are o viziune mai tradiționalistă, chiar dacă suntem în secolul 21. Atunci e necesar să schimbați perspectiva, căci nici tu nu poți să te supraîncarci. Ce variante alternative ar mai fi? O doamnă care să facă ea curățenie și să calce. Ori tot ce e de călcat va merge la centre specializate. Nu aveți buget sau nu vrea nici asta? Atunci ce alte lucruri poate face el în locul tău și ca atare să ai mai mult timp și pentru tine sau odihnă? Să ducă el copiii la activitățile extrașcolare sau dimineața la școală? Orice este specific pentru cadrul vostru familial sau relațional.

Citește și:
Tipuri de săruturi care îți arată ce simte pentru tine partenerul tău de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle