Declarații de dragoste cu mesaje ascunse cât se poate de nesănătoase

Pare vulnerabil, rănit și îți face declarații de dragoste care te topesc. Dar în spatele lor se poate ascunde o tentativă (in)conștientă de manipulare.

Declarații de dragoste cu mesaje ascunse cât se poate de nesănătoase

Orice femeie este sensibilă la declarații de dragoste. Îți dau speranțe, te securizează, sau, dacă voiai să te desprinzi de el, funcționează ca un cârlig care încă te mai ține agățată în relație. Bucurie, fericire, compasiune, vinovăție, paletarul de emoții pe care le simți e cât se poate de divers. Ce ascund aceste vorbe mieroase?

Tu ești mult mai bună decât mine

Celebrul nu sunt bun pentru tine e o modalitate ca el să nu mai simtă vinovăție dacă vrea să iasă din relație. Nu sunt bun pentru tine, nu meriți așa ceva, nu vreau să îți fac rău, prin urmare plec. Acest tu ești mult mai bună decât mine plasează responsabilitatea pe umerii tăi. Pentru că tu ești mult mai bună, ar trebui să fii mai înțelegătoare, mai flexibilă, să ierți continuu. De asemenea, te invită la nenumărate validări, care să îi hrănească stima de sine scăzută, lucru care la un moment dat tinde să fie foarte obositor. O altă capcană este competiția tacită cu tine, în care el se poate angrena fără să-și dea seama. Ba chiar să te pedepsească inconștient, pentru faptul că el se simte inferior. În același timp, tu te afli sub presiunea perfecțiunii.

Doar tu mă faci fericit

O frază care sădește încet și sigur semințele vinovăției. Vrei să te desparți? El va rămâne nefericit pe veci. Vrei să pui limite în situații care te deranjează? Îi vei strica bula de fericire. Partenerul trebuie să fie cireașa de pe tortul deja extrem de gustos și frumos ornat al existenței tale. Ca fericirea ta să rezide numai într-o singură persoană e cât se poate de toxic și o responsabilitate uriașă pe care nu ar trebui să o poarte nimeni.

Te iubesc cum n-am iubit pe nimeni

În primă fază ești măgulită și pe norișorul cu numărul 9. O declarație de dragoste gigant care te face să ai speranțe mari și să cazi cât mai de sus atunci când te dezamăgește. În același timp, poți să descoperi că tu nu mai investești și nu mai faci eforturi. Doar te afli deja pe un piedestal, la care el se închină zilnic.

Ești mai bună decât fosta

Nu contează că o gospodină mai bună, o amantă mai pricepută sau un om mai blând. Astfel se deschide cutia Pandorei și încep comparațiile. Poate chiar insiști cu întrebări, iar asta nu îți face bine nici ție, nici lui, nici relației. Iar când faci o greșeală, aura se șifonează și pot începe reproșurile sau demitizarea ta din postura de zeiță. Raportându-te la o persoană prin comparație cu alta, aduci în actuala relație umbra fostei iubiri, ceea ce spune că trecutul nu a rămas chiar în trecut. Nu înseamnă că o mai iubește, că vrea să fie cu ea. Ci că unele răni emoționale poate nu s-au închis.

Citește și:
Vrei să faci schimbări în viața ta? Cum să eviți amânarea care te ține pe loc

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle