De ce comparatiile in relatii dauneaza cuplului!

Ok, daca am fi complet sincere cu noi, am realiza ca suntem toate vinovate de acest lucru, intr-un moment sau altul am cazut prada ispitei si ne-am comparat iubitul actual cu fostul sau cu iubitii prietenelor tale.

De ce comparatiile in relatii dauneaza cuplului!

Am analizat cum arata casele acestora, cat de bine organizati sau dezorganizati sunt, cat de atenti sunt fata de noi si multe, multe alte detalii. Insa, toate aceste liste duble din capul nostru nu reusesc sa ne faca sa ne dezvoltam si sa crestem relatia, in schimb aceasta ocupatie' are multe alte efecte negative asupra starii tale emotionale. Iata cateva dintre acestea:

1. Nu esti constienta de toate lucrurile care se petrec intr-o alta relatie. Daca esti genul de persoana care obisnuieste sa ii reproseze iubitului ca amicii vostri, cuplul perfect in opinia ta, sunt mai fericiti sau par sa se iubeasca mai mult, te-as sfatui sa iti reconsideri pozitia!

Nu cunosti niciodata cu suficienta certitudine ce se intampla, de fapt, intre alte doua persoane. Pentru ca noi, oamenii, avem tendinta de a observa doar partile ce ni se par noua pozitive, atunci cand efectuam o analiza amanuntita a noastra in relatie cu altcineva, exista pericolul sa inchidem ochii fata de alte aspecte.

2. Este usor sa compari relatia in care esti implicata tu cu alte relatii sentimentale din jurul tau, insa acest lucru nu iti va aduce neaparat beneficii sau schimbari pozitive. Ideea ca iubitul tau are numeroase defecte ar putea sa prinda radacini, iar tu ai putea incepe sa ignori toate lucrurile frumoase si bune care va leaga, daca ai in minte imaginea iubitului perfect' al amicei tale.

3. Comparatiile te pot face sa te simti prost, si nu doar in cazul relatiilor de iubire. Ceea ce se intampla in viata ta raportat la realizarile celor din jur sau la logodna amicilor vostri ti se poate parea banal si neinteresant, distorsionandu-ti imaginea despre propria viata. Poate ar fi mai bine ca, in loc sa iti consumi energia gandindu-te la toate lucrurile frumoase care se intampla altora, sa incerci sa te focusezi pe relatia ta si sa realizezi cum ai putea sa o faci sa se dezvolte intr-un mod frumos si sanatos.

4. Daca analiza avutiilor si lucrurilor dragute ce apar in viata persoanelor care te inconjoara ocupa un spatiu important in viata ta, exista riscul sa nu te bucuri suficient de ceea ce ai tu. Deschide ochii si observa cat de frumoasa este relatia in care esti implicata si incearca sa enumeri toate motivele pentru care esti impreuna cu iubitul tau. Fiecare relatie este unica si nu ar trebui sa te astepti ca cea in care esti implicata tu sa aiba acelasi parcurs ca si legatura prietenei tale.

5. Daca ai incepe sa iti chestionezi amicele, ai realiza ca fiecare dintre ele si-ar dori ca iubitul sa faca cel putin un lucru altfel sau chiar sa fie putin altfel. Nu esti nici prima si nici ultima persoana care obisnuieste sa isi compare iubitul cu alti barbati, insa acest lucru nu este o scuza. Nu este corect fata de iubitul tau sa fie supus presiunii de a se ridica la inaltimea unor idoli creati in imaginatia ta si, in plus, ce ar mai ramane din barbatul de care te-ai indragostit, daca acesta s-ar tot schimba, ca urmare a comparatiilor tale?

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle