De ce să nu-l mai aștepți pe bărbatul ideal și tu să fii prioritatea numărul 1

Bărbatul ideal nu există, însă tu ești într-o continuă căutare. Oprește-te și ocupă-te de cea mai importantă persoană din viața ta: tu.

De ce să nu-l mai aștepți pe bărbatul ideal și tu să fii prioritatea numărul 1

Despre bărbatul ideal ai aflat din basme, cărți siropoase și comedii romatice. Ori poate ai avut exemplul părinților tăi, iar tata este la nivel de zeitate. Că această idolatrizare are legătură sau nu cu realitatea este altă discuție. Visezi la relația perfectă, bărbatul perfect, toată energia ta se canalizează în această direcție și uiți de tine.

Ești într-o continuă căutare…


… și indiferent cât de ok pare a fi un bărbat, tu te întrebi necontenit dacă nu poți găsi ceva mai bun. Iar în final nu dai șanse reale celui pe care îl ai în fața ta, ci fantasmezi la bărbatul ideal din imaginația ta. Să cauți continuu un partener asta implică în primul rând resurse de timp orintate către aplicațiile de dating, discuții nesfârșite și un scroll fără oprire. Ce ai putea să faci cu timpul acela? În primul rând să îl investești în ceea ce îți place, și în paralel în construirea relației actuale, să vezi dacă merge sau nu.

Te concentrezi pe el

Ca să ai șanse la potențialul bărbat ideal acum prezent în viața ta pur și simplu renunți în întregime la hobby-urile tale, prietenii tăi, rutina cu care erai obișnuită. Te focusezi numai pe ce face el, ce îi aduce bucurie, el devine epicentrul existenței tale. Ce se întâmplă când povestea se încheie? Te trezești cu o viață… goală.

Vezi numai bărbați ideali peste tot

Ca și cum trăiești într-o poveste construită în mintea ta. Oricine este amabil cu tine, politicos, atractiv fizic sau intelectual, este insistent în ceea ce te privește, brusc e urcat pe piedestal. Nu mai contează că este să zicem indisponibil, căsătorit, într-o relație, are copii… Îți frustrezi nevoi emoționale de bază încercând din răsputeri să legi o relație cu persoana respectivă ori așteptând miracolul prin care el vine către tine.

Ești extrem de neliniștită în ceea ce privește viitorul

Faci planuri imense, deja ai în minte cum veți îmbătrâni împreună, cum vă veți numi copiii… Proiecții cât se poate de nesenătoase. Nu lași relația să evolueze natural și pui presiune să grăbești lucrurile. Câteodată îți place mai mult fantezia ta decât realitatea, și numai pe aceea o observi. Dacă nu ai neapărat astfel de scenarii ești cu drobul de sare deasupra capului, fiind foarte temătoare în ceea ce privește un deznodământ nefavorabil.

Ruminezi intens

Toate aceste gânduri îți ocupă ziua și ești mai puțin eficientă la serviciu. Când te întâlnești cu prietenii tăi nu ești prezentă emoțional, ci înlănțuită în hățișul gândurilor, ori discuți numai despre asta așteptând confirmări de la amici, ca și cum cineva ar putea să îi ghicească gândurile bărbatului cu care te întâlnești. Nici nopțile nu sunt prea liniștite, iar somnul odihnitor un concept străin de tine.

Ești geloasă

Cum să stai liniștită când bărbatul tău ideal stă de vorbă cu o femeie la o petrecere sau știi că se înțelege bine cu o colegă și mănâncă împreună la prânz? Accesele de furie și gelozie pot fi foarte intense, trăite atât la interior dar și la exterior, prin izbucniri violente care pe tine te epuizează emoțional, iar pe el cel mai probabil îl îndepărtează.

Citește și:
Ești obsedată de control? Ce ai de câștigat când înveți să tolerezi nesiguranța

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle