De ce e Tommy Cash unul dintre cei mai cool rapperi ai momentului

ellede Stefana Macovei

Tommy Cash este unul dintre cei mai cool rapperi ai momentului. Originile sale estoniene i-au permis să combine elementele specific estice cu viziunea vestică, pentru a crea un sound extrem de fresh și niște video-uri pe măsură.

De ce e Tommy Cash unul dintre cei mai cool rapperi ai momentului

Să o luăm cu începutul. ‘Dar cine e Tommy Cash, ăsta?’ – probabil că te întrebi. Stai liniștită, că te lămuresc imediat. Dacă nu ești la curent cu noul val de rapperi care dau tonul în muzică, cel mai probabil nu faci parte din generația Millenials sau Z, însă nu ai niciun motiv de îngrijorare. Nu e niciodată prea târziu să afli lucruri noi.

Tommy Cash este un tânar estonian care adoptă un stil, atât muzical, cât și de viață… mai degrabă eclectic, dacă vrei. Dar pe lânga asta, este un artist conceptual, recunoscut pentru videoclipurile pieselor sale, care transcend cumva limitele sexualității, ale genului și identității. Află că își scrie singur piesele și își regizează tot singur și video-urile. Iar ca să faci un videoclip ca al lui, îți trebuie, cu siguranță, viziune. Dar ca să te convingi, poți să cauți o piesă de-a sa pe YouTube. E tot ce ai nevoie.

Ce înseamnă să vii din Estonia, o țară baltică, cu puternice influențe rusești, și să te afirmi ca artist complet nonconformist, extrem de necenzurat, însă care combină elementele comuniste, rusești, cu stilul vestic? Mă duce cu gândul puțin spre Berlin.

Însă nu doar muzica joacă un rol extrem de important în viața sa. Stilul său vestimentar este și el… deosebit. Tommy Cash este complet dedicat brand-ului Adidas, pe care-l menționează des printre versurile sale. Nu-i pasă ce crede lumea și pare că se integrează perfect în tabloul pieții de astăzi: cu cât mai ciudat, cu atât mai bine. Iar asta o spun cu cele mai bune intenții. Mă bucur că nu mai există limitele de altădată. Și știi de ce? Fiindcă așa educi oamenii să adopte o viziune mai amplă asupra ceea ce se întâmplă în jurul lor, să le deschizi mințile și să îi provoci să se uite dincolo de zona lor de confort.

tommy cash

Într-un interviu acordat unei publicații de afară, Tommy Cash spune așa: „Dacă porți o bluză roz, oamenii zic că ești gay, dar nu-mi pasă. Mereu am fost ciudatul cartierului. La un moment dat mă plimbam prin zona unde locuiesc îmbrăcat în kilt și nimeni nu mai zicea nimic. Bine, asta pentru că deja mă știau; altfel ar fi stat lucrurile dacă nu eram din zonă.” Asta îți arată ce înseamnă să locuiești într-un loc unde prejudecățiile sunt la ordinea zilei iar bullying-ul e o normalitate. Însă, în același timp îți spune și cum este atunci când te propui într-un anume fel, iar oamenii se opresc la un moment dat din judecată fiindcă îți dau seama că ție nu-ți pasă iar lor nu le mai merge. Nu e chiar atât de diferit de ceea ce se întâmplă și la noi.

Unul dintre videoclipurile care m-a fascinat cel mai mult se numește „Pussy Money Weed”, iar în acolo apar dansatori cu un anume handicap: fie în scaune cu rotile, fie unii care și-au pierdut sau s-au născut fără diferite membre etc. Însă modul artistic în care Tommy Cash îi portretizează, alături de muzica sa teribil de catchy, este absolut incredibil. Viziunea sa creativă te pune pe gânduri și îți trezește niște semne de întrebare. Ce înseamnă să fii deschis și să integrezi și oamenii care sunt diferiți, care poate nu au avut șansa la viața pe care o duci tu, însă, îți arată că și ei pot face aceleași lucruri pe care le faci și tu, însă doar într-un alt fel, în propriul lor fel.

Melodia „Surf” și videoclipul ei, pe de altă parte, tratează o temă sexuală, dacă vrei. Vezi diferie cadre care te duc cu gândul la sex, însă îți arată că, de fapt, nu e nimic sexual în final. E doar imaginația ta și modul cum tragem noi concluziile înainte să vedem „The bigger picture.” Nu știu dacă înțelegi ce vreau să spun, fiindcă te las pe tine să vezi despre ce e vorba.

Tommy Cash a crescut printre blocuri comuniste, într-o garsonieră dintr-un cartier sărac de la marginea capitalei Talinn, unde predomina populația rusă. Însă nu se plânge de trecutul său, fiindcă asta l-a și determinat, probabil, să ajungă unde este acum: pe scenele marilor festivaluri, un artist extrem de talentat, cu o viziune unică și un simț artistic greu de egalat și de găsit în zilele noastre. Și în plus, aare un stil inconfundabil. Așa că te sfătuiesc să-i dai o șansă.

Citește și:
Cine este Travis Scott

Foto: Instagram

Vezi şi locuri de vizitat în Estonia – cele mai apreciate destinații de vacanță!

Citeşte şi care sunt țările baltice și capitalele lor!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle