Cum te abandonezi singură și nu-ți dai voie să întâlnești iubirea

Da, se poate ca tu să fii cea care te abandonezi și în felul acesta să îți sabotezi viața amoroasă. Comportamente care te împiedică să fii fericită în doi.

Cum te abandonezi singură și nu-ți dai voie să întâlnești iubirea

Poate că sună dur noțiunea că te abandonezi singură. Însă o faci. Intri într-o junglă de ruminații, ignorarea nevoilor emoționale, conformarea la anumite standarde sau teorii impuse de societate care nu sunt nici pe departe sănătoase. Și așa te îndepărtezi de la conectarea reală și cunoașterea adecvată a persoanei din fața ta.

Visezi la scenarii imposibile


Cum el își părăsește familia și te alege pe tine. Cum se îndrăgostește de tine și nu te vede doar ca pe o prietenă. Cum se transformă dintr-o persoană indisponibilă, rece, abuzivă, într-un bărbat bun și tandru, pe care te poți baza. Rămâi blocată în aceste fantezii fără să dai șanse cuiva disponibil, care își dorește aceleași lucruri ca și tine.

Idealizezi

Adică nu analizezi pe cineva așa cum se prezintă el în întregime, ca pachet. Ci te concentrezi numai pe calități, aspectele pozitive și practic creezi o broderie de bun și frumos în spatele căreia te ascunzi. Ceea ce înseamnă că îți ascunzi și frustrarea, dezamăgirea, nevoile neîmplinite.

Generalizezi…

… că toți bărbații sunt la fel, sunt abuzivi, infideli, neserioși. Așa că depui armele și pur și simplu eviți orice fel de relație sau context care ți-ar permite să cunoști pe cineva nou.

Cauți perfecțiunea

Care desigur nu există. În concluzie niciunul nu va fi suficient de bun, potrivit, agreabil, inteligent, matur, responsabil etc. Ca și cum ai un șablon demn de un zeu al fizicului și moralității, în care nu se încadrează niciun muritor.

Serial dating

Ieși pe bandă rulantă cu mai mulți bărbați în același timp. Discuți în paralel cu mai mulți bărbați în același timp. Atenția ta este cât se poate de fragmentată sau disipată. În realitate nimeni nu primește nicio șansă, întrucât nu ești conectată autentic la niciunul. Mai mult… nici la tine.

Îți spui că nu ești suficient de…

… bună, frumoasă, valoroasă, inteligentă, bogată, realizată financiar etc. Dacă el este pe un piedestal, tu te poziționezi undeva sub nivelul mării. Te compari și cu prietenele tale căsătorite sau care se află în relații, cu diferite cunoștințe care își etalează viețile pe social media, poate chiar cu vedete.

Negativismul

Te face să dezvolți scenarii cât mai negre. Ai ieșit la o întâlnire și deja ai creat profeții despre viitor, cum el nu te va mai căuta sau va încerca să profite de tine, te va înșela etc. Că sigur nu e ce trebuie, deși nici măcar nu îl cunoști. Că și-a făcut o impresie proastă despre tine și alte teorii ca și cum îi poți citi gândurile. Având în minte un deznodământ fatidic ori te retragi, ori ai comportamente de control care descurajează sau sperie. Tipar pe care nu îl conștientizezi sau îl negi vehement întrucât în final constituie un scut, un mecanism de apărare, la care îți este foarte teamă să renunți.

Citește și:
Simți că nu te poți concentra? Strategii să fii mai eficientă la job

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle