Semne că bărbatul cu care te întâlnești este matur emoțional

Te-ai săturat de bărbați cu trăsături infantile și îți dorești unul matur emoțional. Iată câteva caracteristici la care să fii atentă pe viitor.

Semne că bărbatul cu care te întâlnești este matur emoțional

Îți dorești o relație serioasă, stabilă care să aibă mari șanse pentru viitor. Ca atare cauți un bărbat matur emoțional. Având în vedere experiențele trecute ai senzația că nu mai știi exact ce definește un altfel de bărbat și ești puțin confuză. Maturitatea are multiple nuanțe, iar câteva dintre ele nu sunt neapărat atât de evidente.

Nu se plânge fără oprire

Dacă viața îți dă lămâi, fă limonadă. Un clișeu văzut pe rețelele de social media care are un puternic sâmbure de adevăr. Un bărbat matur emoțional nu se pierde în lamentări și nu se concentrează pe aspectele negative ale unei situații. O evaluează, își găsește resursele și apoi soluții de rezolvare, inclusiv prin care să își gestioneze emoțiile. Să nu crezi că el nu poate deveni temător, anxios, trist, dezamăgit. Doar că nu se lasă anulat, incapacitat de emoțiile negative.

Nu are resentimente

Nu face reproșuri și pentru lucruri petrecute cu mult timp înainte. Sigur, poate fi deranjat de ceva, discutați despre asta, care ar fi noile limite necesare, iar contextul respectiv este încheiat. Nu este readus pe tapet la următoarea ceartă și nu se răzbună din urmă, cu dobândă. De fapt el nici nu se răzbună deoarece știe cât de mult poate afecta relația un astfel de comportament.

Își asumă

Relația, contribuția lui la un conflict, atunci când face o greșeală. Nu caută să plaseze responsabilitatea în exterior, nu dă vina pe tine ca și cum tu ești personajul negativ și el curat ca lacrima. Este dispus să se uite la el și la acțiunile lui cât se poate de conștient și cu ochi limpezi. Știe că nu este perfect și nici tu. De altfel, nici nu cere asta. Lucru care din fericire se traduce prin standarde realiste, nicidecum înalte ce frizează perfecțiunea și ca atare imposibilul.

Are valori, principii…

… și chiar le respectă. În limbaj comun spunem coloană vertebrală. Ca atare știi la ce să te aștepți de la el, că este fidel lucrurilor în care crede, iar asta îți conferă ție un sentiment profund de siguranță.

Este realist

Înțelege că nu doar el are dreptate prin urmare dă dovadă de flexibilitate, este dispus să asculte. Să accepte și o altă părere, chiar dacă nu e neapărat de acord cu ea. În același timp nu are o viziune fantasmată despre viață și iubire, fiind foarte bine ancorat în realitate. Știe că o relație de cuplu presupune muncă, nu este totul roz mereu și fluturași în stomac. Faptul că sentimentele se schimbă, evoluează, se maturizează, că pot apărea disensiuni sau chiar situații de criză.

Citește și:
Ce te împiedică să ai relația de cuplu la care visezi. În ce domenii e necesar să iei măsuri

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle