Cum să calmezi într-un mod sănătos și eficient când ești invadată de emoții negative

Ești copleșită de emoții negative? Tristețe, dezamăgire, anxietate, teamă... îți strică starea de spirit și te simți pusă la pământ. Învață să te autoreglezi corect.

Cum să calmezi într-un mod sănătos și eficient când ești invadată de emoții negative

Nimeni nu este cruțat de experimentarea unui set de emoții negative. Ești dezamăgită de o prietenă, anxioasă în ceea ce privește serviciul, tristă că te-ai certat cu iubitul tău sau simți frică legată de Covid și pandemia care ne-a dat tuturor viața peste cap. Iar când simți toate acestea parcă nu te poți calma, nu mai știi ce să faci ca să îți regăsești starea de bine. Iată câteva sugestii în care te folosești de simțuri.

Văz

Cunoști cărțile de colorat pentru adulți? Te relaxează, îți aduc aminte de copilărie și poți crea adevărate opere de artă pe care, de ce nu, le poți înrăma. Lumina difuză din casă are și ea un rol de scădere a intensității emoționale, la fel și culorile delicate, până și banala mască pentru dormit. Ești pasionată de colaje? Dă frâu liber creativității!

Atingere

Simțul tactil îți va da o incredibilă senzație de confort. Iar păturicile pufoase, pernele ample, hainele de casă confortabile și plăcute la atingere te pot determina să te simți în siguranță. Masajul, dușurile calde, păturile electrice nu sunt nici ele de ocolit.

Auz

O muzică în surdină, plăcută. Sunetele naturii pe care le poți regăsi în aplicații speciale. Meditațiile ghidate. Chiar și formația preferată sau tipul de muzică pe care îl iubești. Folosește cu încredere toate resursele auditive.

Miros

De aromoterapie cu siguranță ai mai auzit până acum. Cumpără-ți difuzoare de cameră sau lumânări cu parfum subtil, pe placul tău. Și aerul curat al dimineții sau serii are efect de reducere al stresului.

Gust

Nu încurajăm supraalimentarea, devastarea frigiderului sau autoliniștirea cu mâncare, orice formă de binge. Ci doar să te folosești de imensul univers care este reprezentat de gust. Mănâncă mestecând încet și savurând pe îndelete gusturile preparatelor. Alege arome puternice, exotice sau brute, ori care îți oferă nostalgie, te teleportează în momente plăcute din copilărie sau experimentate de-a lungul timpului. Băuturile calde, nealcoolice, precum o ciocolată caldă sau un ceai bun.

 

Citește și:
Gesturi într-o relație care îți distrug încrederea în partenerul de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle