Cum sa fii o buna influenta pentru fratii mai mici

Ai o sora sau un frate mai mic? Stii ca reprezinti un model pentru el, dar nu stii cum sa folosesti aceasta putere pentru a-i influenta intr-un mod cat mai benefic?

Cum sa fii o buna influenta pentru fratii mai mici

Iata 6 lucruri pe care sa le faci in relatia cu fratii mai mici, pentru a le fi de ajutor.

1. Fii acolo pentru ei

Este important ca tu, ca sora mai mare, sa fii una dintre persoanele la care fratele sau sora ta apeleaza. Daca parintii reprezinta o autoritate, tu ar trebui sa fii persoana flexibila, cu experienta de viata, care il poate sfatui. Arata-i ca esti acolo pentru el si ca poate apela oricand la tine.

2. Incurajeaza-i intotdeauna

Incurajeaza-ti sora sau fratele mai mic in tot ceea ce isi propune sa faca. Fie ca e un sport, un job, un curs nou, incurajeaza-i sa persevereze si sa fie ambitiosi. Invata-l sa se dezvolte, sa exploreze, sa fie curios si sa creasca in mod armonios. Fii atenta ca directia pe care se indreapta sa fie una benefica! Cand observi ca ia decizii gresite, atentioneaza-l.

3. Nu-i judeca

Fii un suport pentru sora/fratele mai mic, dar fara a-l critica! De cele mai multe ori, are nevoie sa fie ascultat si sa primeasca sfaturi, insa fara a fi judecat. Ar trebui sa se simta confortabil sa vorbeasca cu tine subiecte pe care nu le poate aborda cu parintii, tocmai pentru ca tu il poti intelege mai bine, fara a-l certa.

4. Nu te transforma in parintele lor

Fii o influenta buna pentru el, dar fara a-i fi parinte. Ce inseamna asta? Nu iti lua responsabilitatea pentru el, nu fi autoritara si nu ii spune tu ce trebuie sa faca. Asculta-i, sfatuieste-i, directioneaza-i, dar nu te transforma intr-o sefa!

5. Protejeaza-i si ia-le apararea

Orice frate sau sora mai mare ia apararea atunci cand fratele/sora mai mica nu este lasat in pace. Este de datoria ta sa il protejezi si sa ai grija de el. Face parte din descrierea „jobului”. Atunci cand vezi ca fratele/sora ta mai mica are nevoie de ajutor, arata ca are cine sa il apere.

6. Influenteaza prin exemplul personal

Atunci cand incerci sa il convingi de anumit lucru, fa-o prin puterea exemplului personal. Daca il sfatuiesti sa faca un anumit lucru, arata-i cum ai facut tu acest lucru. Daca ii spui sa nu se apuce de fumat, arata-i ca nici tu nu ai facut acest lucru. Orice sfat i-ai da, impartaseste-i din experienta ta, pentru a-i arata ca se poate. Si tu ai trecut prin asta, dar ai reusit! Va empatiza si iti va pune cu mai multa usurinta sfaturile in aplicare.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle