Cum să devii mai încrezătoare atunci când vine vorba despre sex

Uneori, să te simți bine în pielea ta atunci când vine vorba despre sex poate fi o adevărată provocare.

Cum să devii mai încrezătoare atunci când vine vorba despre sex

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să treci peste incertitudini și care îți vor restabili încrederea în propria persoană.

Descoperă diva din tine

Chiar și Beyonce recunoaștea în 2008 că, atunci când urcă pe scenă, controlul este preluat de o altă ea'. Pe numele ei Sasha Fierce, alter-ego-ul lui Beyonce o ajută să depășească orice tip de emoție. Sasha Fierce este latura mea mai senzuală, mai agresivă, mai amuzantă și care se face auzită', mărturisea cântăreața.

La fel ca Beyonce, și tu poți apela la acest truc pentru a te simți mai încrezătoare atunci când ești în dormitor. Așadar, poartă-te ca și cum ai fi cea mai sexy femeie. Poartă-te ca și cum ai fi fabuloasă. Aceste lucruri îți vor restabili încrederea în tine. În plus, știi foarte bine că ești sexy și ești fabuloasă!

Admiră și inspiră-te din felul în care arată o femeie obișnuită

Mergi la sala de sport unde există vestiare comune și unde poți vedea multe categorii de femei, respectiv corpuri. Ai grijă să nu depășești linia intimității, doar observă.

Soluția: Renunță pentru o perioadă la emisiunile de fashion și încearcă să privești femei normale, ca tine. Femeile pe care le vezi pe podium nu sunt chiar reprezentarea realistă a femeii obișnuite. Este foarte ușor să îți pierzi încrederea în tine când privești defilând o femeie ce poartă măsură 34, în timp tu porți 44.

Gândește-te la punctele forte ale corpului tău

Atunci când nu te simți deloc sexy, gândește-te la corpul tău ca la un instrument, nu un ornament. Concentrează-ți atenția asupra imaginilor ce ilustrează puterea corpului tău, cum ar fi: nașterea unui copil, alergatul sau dansul. Acest mic exercițiu îți poate da un plus de încredere atât în viața cotidiană, dar și când vine vorba de cea sexuală.

Ascultă muzică

Uită de alcool! Dacă vrei să ai o stare de spirit mai… sexy, îți recomandăm să dai play unor melodii care cu siguranță te vor influența (pozitiv). Iată câteva recomandări: Romanza de Andrea Bocelli, Getz for Lovers de Stan Getz, Moondance de Van Morrison, Im Still in Love with You de Al Green și Lovers Rock de Sade.

Ia o pauză de la Facebook și Instagram

Cercetătorii canadieni susțin că vina nesiguranței în dormitor poate fi pusă pe seama rețelelor sociale. Într-un studiu din CyberPsychology & Behavior se explică cum aceste rețele ne pot stârni curiozitatea despre persoanele cu care partenerul de viață intră virtual ïn contact, creând un mediu propice geloziei.

Învață să ceri

Cu cât te simți mai confortabil vorbind despre nevoile din viața de zi cu zi, cu atât vei găsi mai ușor o cale de a ți le exprima și față de partenerul de viață. Învață să ceri ferm ceea ce dorești atunci când ești în față meniului, la restaurant, la curățătorie sau chiar și atunci când vine vorba de sarcinile de la birou. Dacă experimentezi probleme când vine vorba să ceri ceea ce îți dorești în dormitor, un bun exercițiu este să exersezi pe parcursul zilei.

Vizionează mai puține comedii romantice

Știm că un film bun este mereu indicat, însă uneori riscăm să ne implicăm prea mult în poveste și să începem să îl comparăm cu experiențele personale.

Ține minte că nu tot ceea ce vezi pe ecrane este conform cu realitate. Ia o pauză și acordă mai multă atenție propriei relații. Cu cât încerci să găsești mai puține asemănări și deosebiri între ceea ce vezi în filme și ce se întâmplă în viață personală, cu atât vei fi mai fericită.

Nu te uita la ceas

Cât ar trebui să dureze o partidă de sex? Dacă ai văzut vreun film, recent, ai putea răspunde cu ușurință: câteva ore! Apoi începi să te întrebi de ce, ultima oară, la tine, a durat doar 10 minute. Studiile arată că, pentru că sexul să fie clasificat drept normal și bun' ar trebui să dureze între 3 și 20 minute. Deci, nu ai niciun motiv de îngrijorare.

Cumpără-ți lenjerie nouă

Știm, poate părea un clișeu, însă sesiunile de shopping, în general, contribuie foarte mult la consolidarea încrederii în sine. Așadar, ia-ți câteva ore libere și pornește cu încredere la cumpărături.

De când nu ai mai petrecut ceva timp în magazinul tău preferat de lenjerie intimă? Ține minte că trebuie să alegi piese confortabile, măsura ta, din materiale fine, în care să te simți sexy și liberă.

Citește și:
10 semne care îți arată că dragostea nu e suficientă pentru ca relația voastră să dureze

Foto: Instagram.com/sophiaxsmith

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din lifestyle