Cele mai bune 10 personaje feminine din seriale cu adolescenți

În dramele cu și despre adolescenți putem descoperi diferite tipologii de personaje feminine care inspiră prin poveștile lor.

Când vine vorba de drame cu și despre adolescenți, mulți le consideră superficiale. Dar, trecând de această preconcepție, putem descoperi prin intermediul lor personaje feminine inspiraționale. Nu toate au avut cele mai bune intenții, dar au reușit să se remarce printr-o personalitate puternică.

1. Emily Fields – Pretty Little Liars

Actrița Shay Mitchell a jucat-o pe sportiva Emily Fields în Pretty Little Liars, fiind considerat unul dintre cele mai bune personaje din serial. Emily e pasionată de înot și se diferențiază de restul celor din Rosewood, iar fanii au rezonat extrem de mult cu experiențele ei de viață. Pe parcursul celor șapte sezoane, Emily are relații amoroase cu diferite femei, iar poveștile ei devin tot mai complicate. 

2. Summer Roberts – The O.C.

Rachel Bilson a interpretat-o pe Summer Roberts în serialul The O.C. și inițial era vorba de un rol secundar. Însă, grație portretizării făcute de către actriță despre adolescenta din comitatul Orange, Summer a ajuns rapid să fie un personaj îndrăgit de fani. Publicul a putut observa cum Summer învață lecții prețioase despre viață, dar și cum devine o activistă de mediu.

3. Haley James Scott – One Tree Hill

Haley James Scott, personajul jucat de Bethany Joy Lenz în One Tree Hill, a fost trecut cu vederea la capitolul personajelor feminine din serial. Însă, Haley rămâne de referință pentru că este o persoană de încredere pentru prietenii ei, dar și pentru partenerul ei de lungă durată, Nathan.

4. Angela Chase – My So-Called Life 

În ciuda faptului că a durat un singur sezon, My So-Called Life a avut totuși farmecul lui și a reușit să o aducă în lumina reflectoarelor pe Claire Daines. Ea a interpretat-o pe Angela, o studentă care devine majoretă într-o suburbie din Pennsylvania. Parcursul ei redă extrem de bine viața și așteptările unei adolescente. 

5. Rue – Euphoria

Zendaya este, fără îndoială, una dintre cele mai promițătoare actrițe ale generației sale. În deja cunoscutul serial Euphoria ea o joacă pe Rue, o adolescentă care se confruntă cu dependența de droguri și probleme de sănătate mintală. Chiar și fără să vrea, îi îndepărtează pe cei care îi doresc cu adevărat binele. De remarcat e faptul că întreg serialul arată acea parte e adolescenței pe care de cele mai multe ori alegem să o ignorăm, aceea în care tinerii se luptă cu depresia, anxietățile și vulnerabilitățile.

6. Blair Waldorf – Gossip Girl

Leighton Meester este cunoscută în special pentru rolul iconic din Gossip Girl, Blair Waldorf. Este una dintre protagoniste și a cucerit prin aparițiile ei stylish sau învăluite în dramatism. Desigur, ea nu are mereu cele mai bune intenții, ajungând să apeleze la minciună, manipulare sau chiar să pună binele ei mai presus de orice. 

CONȚINUT VIDEO ELLE

7. Buffy Summers – Buffy The Vampire Slayer

Buffy Summers este unul dintre personajele iconice din seriale TV, fiind de altfel și rolul care i-a adus faima actriței Sarah Michelle Geller. Pe parcursul episoadelor, Buffy, care este o ucigașă de vampiri, trece printr-o mulțime de transformări care o fac să devină mai puternică. Nu sunt de ignorat nici unele aspecte care pot stârni dezbateri și pot fi problematice în contextul societății actuale. 

8. Manny Santos – Degrassi: The Next Generation

Acest serial surprinde viețile copiilor din cadrul Degrassi Community School care se preocupă de problemele cu care se confruntă adolescenții. Actrița Cassie Steele o joacă pe Manny Santos care trece printr-o transformare incredibilă, de la tânăra care era interesată de popularitatea ei și până la o femeie matură, care și-a schimbat perspectiva.

9. Veronica Mars – Veronica Mars

Kristen Bell a oferit publicului o interpretare care nu poate trece neobservată în serialul Veronica Mars. Actrița o joacă pe Veronica, o detectivă care își propune să dezvăluie unele dintre cele mai grele mistere. Nu îi este deloc teamă să spună ceea ce simte și e în căutarea adevărului și a dreptății. 

10. Elena Cañero-Reed – Diary Of A Future President

În serialul Diary Of A Future President, tânăra Elena Cañero-Reed, jucată de Tess Romero, își dorește să devină președintă. Însă, înainte de a-și atinge acest obiectiv, face și o serie de greșeli care nu sunt dintr-o rea intenție, ci în speranța că școala va deveni un loc mai bun.

Citește și:
Seriale care ar fi fost mai bune dacă erau adaptate pentru marile ecrane

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video