Cel mai bun mod în care te poți despărți de partener, potrivit experților

Dacă tu ești cea care pune capăt unei relații, fă-o în așa fel încât să nu-ți rănești partenerul, care încă ar putea avea sentimente puternice față de tine.

Cel mai bun mod în care te poți despărți de partener, potrivit experților

Despărțirile nu sunt ușoare pentru niciuna dintre părțile implicate într-o relație. Însă dacă tu ești cea care pune capăt, sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le știi ca experiența să fie mai puțin dificilă atât pentru tine, cât și pentru partener. Experții ne dau câteva sfaturi în această privință:

Spune adevărul – dar nu fi crudă

Dacă închei o relație, îi datorezi celeilalte persoane niște explicații. Majoritatea celor care suferă în urma unei despărțiri o fac pentru că nu înțeleg care au fost motivele. Este de preferat ca motivul tău să nu-l surprindă pe partener; se presupune că ați mai discutat despre această problemă și ați încercat măcar să o rezolvați. Asta nu înseamnă că trebuie să le scoți în evidență toate defectele sau să preiei toată vina asupra ta, fără să oferi argumente concrete și pertinente. Alege-ți cu grijă cuvintele.

Stabilește o întâlnire față în față

Specialiștii spun că despărțirile față în față sunt cele mai mature pentru cuplurile care au fost o bună perioadă de timp împreună, fiind de preferat un loc intim pentru a discuta în liniște. Cea mai bună variantă este în casa lui, astfel încât să poți pleca dacă situația devine tensionată. Cu toate acestea, există câteva excepții de la regula față-în-față, iar cea mai importantă se referă la siguranță.

Dacă simți că ești în pericol în orice fel, ar trebui să păstrezi distanța. În afara acestui caz, despărțirile la telefon pot fi în regulă dacă ești implicată într-o relație la distanță sau dacă v-ați întâlnit doar de câteva ori.

Fii sigură pe ceea ce vrei

Se întâmplă destul de des ca persoana care face primul pas spre despărțire să nu fie totuși sigură de sentimentele ei, ceea ce înrăutățește considerabil situația. Petrece niște timp cu tine și încearcă să te gândești foarte bine la deciziile pe care urmează să le iei, poți cere chiar și sfatul prietenilor, familiei sau a unui specialist pentru a-ți pune ordine în gânduri.

Din momentul în care ești absolut sigură că vrei să închei relația, ar trebui să nu amâni discuția sau, mai rău, să te porți de parcă deja ai fi singură, înainte ca el să știe că vrei să pui capăt relației. Cel mai greșit lucru pe care unii oameni îl fac este să flirteze cu alte persoane înainte ca relația să se fi terminat în mod oficial. Să înșeli o persoană loială, care ți-a fost alături chiar și în momentele mai puțin plăcute, este cel mai dureros lucru.

Lasă-i pe ei să decidă dacă te vor mai căuta sau nu

Poate părea în regulă să-i mai dai câte un mesaj fostului iubit sau să păstrați o relație de prietenie după ce v-ați despărțit, dar trebuie să reziști impulsului. Experții spun că persoana care a fost părăsită ar trebui să decidă când sau dacă va vrea să redeschidă contactul, iar ideal ar fi ca acest lucru să se întâmple după ce amândoi ați trecut mai departe.

Păstrează o distanță măcar de trei luni înainte să începi orice fel de relație. Majoritatea persoanelor care apelează la această regulă nu vor simți nevoia să reia legătura din trecut. Ar trebui să te pregătești pentru acea posibilitate și să îi oferi spațiul de care are nevoie, oricât de dificil ar putea fi.

Citește și:
7 fraze pe care un sociopat le va spune persoanei iubite

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle