Ce trebuie să știi despre legea internshipului

Ai observat deja că tot mai multe companii din piața locală organizează diverse programe de internship care, dacă nu ai experiență, îți pot fi utile pentru a pune bazele viitoarei cariere.

Ce trebuie să știi despre legea internshipului

Dacă ai aplicat la un internship sau urmează să-ți depui CV-ul într-o companie care derulează astfel de programe, atunci trebuie să știi mai multe despre legea internshipului care se aplică începând cu luna august.

Internshipurile sunt obligatoriu plătite

Dacă anterior mai existau șanse să găsești un anunțuri pentru programe de internship neplătite, acum angajatorul căruia i te vei alătura, îți va oferi, obligatoriu, o indemnizație de cel puțin 580 de lei net pe lună, potrivit legii.

Odată cu noua lege, nici angajatorul nu este lipsit de beneficii, având în vedere că, dacă vei dori să rămâi în companie ulterior și vei lucra timp de doi ani, va primi de la stat câte 1.000 de euro pentru că ai devenit angajat.

Totodată, potrivit legii, numărul internilor acceptați de o companie nu poate depăși 5% din numărul total al salariaților. Totuși, excepție fac parte companiile care au sub 20% de angajați, care pot avea doar doi interni.

Experiența îți va fi de ajutor pentru viitoarea carieră

De asemenea, legea internshipului spune că perioada în care internul a desfășurat activitatea în baza contractului este considerată vechime de muncă. Angajatorul eliberându-ți un certificat prin care se atestă perioada în care ai desfășurat activitatea în baza contractului de internship, activitățile desfășurate, precum și calificativul obținut în urma evaluării.

Citește continuarea AICI

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle