Ce să faci tu concret pentru a avea o relație de cuplu sănătoasă

O relație de cuplu sănătoasă nu vine niciodată de la sine. Fie că îți place sau nu, ea înseamnă muncă asumată, conștientă. Ce depinde de tine.

Ce să faci tu concret pentru a avea o relație de cuplu sănătoasă

Uneori privești în urmă și ți-ar fi plăcut să faci diferit. Nu puteai și nu poți controla acțiunile partenerului tău, însă cu siguranță le poți gestiona pe ale tale. Da, regretele se pot înlocui cu mult mai sănătosul am făcut ce ținea de mine. Și indiferent cât de seducătoare este ideea că bărbatul trebuie să te curteze, să facă eforturi, relația nu se întâmplă dacă tu nu îi răspunzi înapoi. Iar când între voi povestea este cristalizată, asta înseamnă apoi muncă nu doar pentru el să o susțină, ci și pentru tine. Iubirea nu este de ajuns, oricât de boem ar suna. E nevoie și de efort.

Să fii abordabilă

Are să îți spună ceva, dar nu știe cum să o facă. Deoarece reacționezi agresiv, îl invalidezi și are senzația că merge pe coji de ouă. Decât să provoace un scandal mai bine tace. În felul acesta nu îți poate comunica ce gândește, ce simte, ce și-ar dori. Cine pierde? Amândoi și implicit relația.

Acceptă feedback-ul

Ești extrem de sensibilă la critică? Explică-i tu cum să comunice cu tine astfel încât să nu te declanșezi. Oferă-i reperele clare, cu liniuță de la capăt, ca un fel de ghid de comunicare. Niciunul dintre voi nu este perfect și e practic imposibil să vă placă tot unul la celălat. Așadar vor fi momente când el va dori să îți reflecte anumite comportamente care îl deranjează. Ceea ce e bine, căci vei știi ce să corectezi pe viitor și să recadrați termenii care vor fi convenabili pentru ambii.

Să fii dispusă să rezolvi conflictele

V-ați certat, e un subiect delicat, ați convenit să reluați discuția altădată deoarece sunteți mult prea activați și nu mai reușiți să comunicați rațional. Discuția a devenit o luptă. Este în regulă să vă opriți aici, cu condiția ca la un moment oportun pentru voi să deschideți din nou subiectul. Nu îl lăsați în aer și nu lăsați conflictele nerezolvate. Vor veni din urmă cu dobândă, frustrările nu se șterg și nici nevoile emoționale nu dispar.

Pune-te în locul lui

Adică dă dovadă de empatie. Empatia nu înseamnă identificare, ci să te pui în papucii lui, ca și cum ai fi el. Vei putea să îi înțelegi mai bine punctul de vedere, el se va simți văzut, auzit, iar percepția ta despre el și situație se va putea îmbunătăți.

Acceptă diferențele

Compatibilitatea perfectă e un mit, iar încercând să îl transformi în varianta ta masculină… chiar dacă reușești este foarte posibil ca rezultatul final să nu-ți mai placă. Iar rezistențele din partea lui vor duce la scântei și incendii de comunicare. Diferențele pot fi multiple, căci discutăm de istoric social, poate cultural diferit. Important este ca valorile și principiile de viață să fie similare.

Citește și:
Semne că partenerul tău are nevoie de spațiu și e indicat să îi oferi acest timp singur

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle