Ce să cauți la un bărbat? Capacitatea de a se arăta vulnerabil. De ce este un câștig emoțional important

Un bărbat vulnerabil nu înseamnă o misiune de salvare epuizantă. Ci o persoană capabilă să își vadă propriile nevoi emoționale, dar și pe ale tale, să permită acea conectare sufletească în cuplu.

Ce să cauți la un bărbat? Capacitatea de a se arăta vulnerabil. De ce este un câștig emoțional important

Crezi că un bărbat vulnerabil nu este suficient de puternic, masculin, are nevoie de o mămică și nu de o parteneră? Această perspectivă este descurajatoare și nu în acord cu realitatea. Un bărbat vulnerabil nu înseamnă că este slab, imatur, dependent de cineva și devine o povară. El se dezvăluie, renunță la mecanismele de protecție și este capabil să se conecteze autentic la tine.

Își asumă partea sa de responsabilitate

Cel mai probabil ai întâlnit deja bărbați care nu au fost dispuși să vadă unde au greșit, care e partea lor de responsabilitate într-un context nefericit sau incomod. Așa că au dat toată vina pe tine, ei fiind curați ca lacrima. Vulnerabilitatea presupune că persoana respectivă este în contact cu emoțiile sale și își dorește o schimbare în mai bine, are acest antrenament al autoanalizei, nu se ascunde temeinic după mecanismele de apărare.

Nu îți invalidează trăirile

Nu se preface că nu-și vede emoțiile, ci dimpotrivă, iar asta îl califică drept un bun candidat pentru empatie. Fiind empatic, se poate pune în papucii tăi ca și cum ar fi tu, și te poate înțelege mai bine în clipele tale de tristețe, furie, frustrare sau teamă. Mai departe urmează sprijinul emoțional ce nu este considerat un sacrificiu sau o favoare, ci ceva firesc pentru un cuplu.

Este deschis

Bărbații aceia închiși ermetic, cu care încerci să discuți și parcă te lovești de un zid. Îi mai știi? Bărbatul vulnerabil este la polul opus. El verbalizează, transmite, deoarece știe cât de importantă este comunicarea pentru buna funcționare a relației, și în esență a oricărui tip de relație.

Este dispus să te ajute…

… pentru că a experimentat asta pe pielea lui. Știe ce înseamnă să îți fie greu, să te simți neajutorat, să te afli în situații când suportul celorlalți te face să nu te mai simți singur, abandonat, neimportant. Pentru el sprijinul este ceva firesc, și nu o vede ca pe un favor ce trebuie răsplătit ulterior.

Este sincer

Aici sunt două aspecte semnificative. Este onest cu sine, nu se păcălește cu o imagine de sine falsă, nu încearcă să pară ceea ce nu e. Apoi sinceritatea este și în raport cu tine, pe care o vede o bază foarte importantă fără de care o relație nu poate să funcționeze. Sinceritatea construiește în timp încrederea, un capital substanțial ce vă ajută să evitați conflicte inutile și să vă consolidați cuplul.

Citește și:
Comportamente esențiale dacă vrei să te transformi dintr-o persoană rușinoasă în una curajoasă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle