Avantajele surprinzătoare ale unei despărțiri în timpul pandemiei

Pe moment, totul poate părea dureros – dar pe termen lung, e mult mai sănătos să te vindeci de-a binelea.

Avantajele surprinzătoare ale unei despărțiri în timpul pandemiei

Cu toții ne aducem aminte de zilele de început de pandemie (parcă au trecut 5 ani de atunci), când, mai mult din reflex probabil, am început să ne gândim la tot felul de situații „imposibil” de îndurat în aceste condiții. Cum ar fi o despărțire.

În afara imaginației noastre, unele cupluri chiar s-au despărțit în timpul pandemiei – iar unii dintre parteneri mărturisesc acum, la câteva luni distanță, că poate a fost mai bine așa. De ce? Tocmai asta vrem și noi să îți explicăm, în următoarele rânduri.

E dureros să afli că exact în momentul în care ai fi avut nevoie de prieteni, de ieșiri în oraș și de weekenduri aglomerate… nu le mai poți avea, fiindcă totul e pus pe pauză, pentru-nu-se-știe-cât-timp. Însă tot acum descoperi și că e perioada perfectă pentru a te vindeca. Singură. În liniște.

Concentrează-te pe tine

Da, o să ai multă liniște. Poate chiar prea multă. Dar asta te va împinge să te concentrezi pe singura persoană care ar putea face puțin zgomot: tu. Gândește-te ce nu a mers, ce ai greșit, ce ai făcut bine. Gândește-te dacă te-ai schimbat, și dacă ești mulțumită cu rezultatul sau ai prefera să dai timpul înapoi. Analizează, odihnește-te, vindecă-te – chiar e un moment bun să nu te mai grăbești!

Descarcă-te

Singurul motiv pentru care ți-ai fi dorit nopți la rând în club în loc să stai acasă e acela că voiai o distragere – o distragere de la realitatea că tocmai ai pierdut ceva, ai renunțat la ceva, ai încheiat un capitol din viața ta. Chiar dacă pe moment părea salvarea de la înec, nu slabe erau șansele ca peste ceva timp să îți aduci aminte că ai niște socoteli neîncheiate cu tine; sau, mai rău, descopereai că nu ești cu adevărat în regulă chiar în mijlocul unei alte relații.

Acordă-ți cât timp ai nevoie pentru a te regăsi, și oricâtă libertate dorești – plângi, țipă și descarcă-te mai bine acum, ca după să îți vină mai ușor să mergi mai departe!

Fă tot ce îți place

Cu alte cuvinte, fă-ți orice poftă – și nu vorbesc neapărat de mâncare. Încearcă să nu te neglijezi nicio secundă – iar dacă totuși o faci, nu te teme să ceri ajutor atunci când simți că nu mai poți continua singură – iar ori de câte ori te gândești că ți-ar plăcea să faci ceva, fă-o; sunt atâtea variante de a-ți petrece timpul de una singură, acasă: citește, pictează, fă sport, gătește, scrie.

Iar dacă ți-ar prinde bine puțină companie, nu ezita să îți suni prietenii. E o bună perioadă pentru orice schimbare de care n-ai avut timp până acum – poate îți doreai să înveți o limbă străină? Poate voiai să îți dezvolți o nouă pasiune? Timpul e de partea ta!

Deși cei care au trecut printr-o despărțire în ultimele luni recunosc că procesul a fost mult mai dureros, tot ei sunt de părere că a fost mai bine să sufere atât acum, când oricum stăteau acasă, decât să rămână cu golul în suflet o perioadă mult mai lungă fără să își dea seama.

Poate și pe viitor ar trebui să nu mai privim despărțirile ca pe un sfârșit de capitol în viața noastră – ci, din contră, să vedem totul ca pe un nou început și o nouă șansă să ne redescoperim.

Citește și:
Ești epuizată emoțional? Semne că tu ești singura care luptă, iar relația voastră nu are niciun viitor

Text: Cristiana Daraban
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle