5 semne ale incompatibilitatii in cuplu

Este limpede de inteles ca oricate sfaturi despre relatii ai primi, dilema “Este partenerul tau cu adevarat potrivit pentru tine sau este timpul sa mergi mai departe” este una dificila.

5 semne ale incompatibilitatii in cuplu

Acest fapt se datoreaza in mare parte unicitatii prin care se caracterizeaza fiecare cuplu si fiecare situatie in parte. Cu toate astea insa, mai jos se afla 5 semne universal valabile care pot indica incompatibilitatea dintre voi.

1. Aveti valori fundamentale diferite

Valorile fundamentale reprezinta un set de credinte si dorinte care nu pot fi negociate, cum ar fi dorinta de a avea sau nu o familie sau de a te muta intr-o tara straina. Daca in cazul vostru aceste valori nu coincid, acesta ar putea fi un semnal de alarma, indiferent de cat de bine va intelegeti in momentul de fata.

Bineinteles, de-a lungul existentei noastre este posibil ca unele dintre aceste valori sa se modifice, insa aceste schimbari ar trebui sa apara exclusiv in urma experientelor si a dezvoltarii personale, nicidecum in urma presiunilor exercitate de partener sau a santanjului emotional.

2. Nu depune efort

Te considera total a lui, o cetate cucerita si nu la modul constructiv! Desigur, un grad satisfacator de confort si siguranta este esential pentru buna functionare a unui cuplu, insa cand Sunt sigur de sentimentele tale' se transforma in Sunt sigur ca nu te-ai desparti de mine niciodata, orice as face' situatia se complica. Ba mai mult, daca nu tine niciodata cont de optiunile tale, presupunand din oficiu ca vei fi de acord cu el, probabil relatia ta este una toxica.

Citeste si:
7 modalitati prin care treci peste o relatie pe care tu ai incheiat-o

3. Nu te respecta

Lipsa de respect poate imbraca diferite forme. Un exemplu ar fi abuzul verbal, care poate sa fie atat exprimat direct, prin jigniri si limbaj dispretuitor, cat si voalat sau printr-un comportament pasiv agresiv.

4. Nu este atent la dorintele tale

Face totul astfel incat sa se potriveasca programului sau, fara sa fie vreodata atent la nevoile tale. De exemplu, daca el are o pauza la birou te invita la pranz doar pentru ca este convenabil pentru el, insa cand vine vorba de o intalnire adevarata, initiativa intarzie sa apara. Acest lucru se poate manifesta si in pat, unde fanteziile sale au prioritate, iar ale tale sunt de cele mai multe ori trecute in plan second.

Citeste si:
13 semne ca partenerul tau nu a trecut inca peste fosta lui relatie

5. Vrea sa primeasca, dar fara sa ofere

Totul se invarte in jurul lui, si fie ca e vorba de atentie, afectiune sau sprijin, acestea sunt mereu unidirectionale. Tot timpul esti preocupata de starea lui, de cum se simte sau cum a fost ziua lui de munca, insa aceasta grija nu este niciodata reciproca.

Text: Diana Codila
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle