10 filme pe care ar trebui să le vadă fiecare femeie

În ciuda stereotipului format, filmele apreciate de majoritatea femeilor nu sunt întotdeauna cele de dragoste.

Fiecare dintre noi avem diverse momente în care simțim nevoia să vedem un film cu o semnificație aparte, din care să desprindem niște concluzii și care să ne provoace să ne punem câteva întrebări. Așa că am pregătit 10 sugestii de astfel de filme, care sperăm să te impresioneze:

My Blueberry Nights

Interpretările impresionante ale actorilor și imaginile bine realizate ale regizorului Wong Kar-wai ne oferă o calitate cinematografică ireală, chiar visătoare. Ne-ar fi imposibil să nu amintim aici și de coloana sonoră, fără de care efectul total nu ar mai fi avut același farmec.

Stepmom

Stepmom este o poveste despre emoții puternice, maternitate, devotament și provocările cu care ne confruntăm constant de a ne lua viețile în propriile mâini în fața unor circumstanțe dificile. Un film complex care ne prezintă două personalități contradictorii ale personajelor principale (jucate admirabil de Julia Roberts și Susan Sarandon).

The Hours

The Hours ne oferă câteva mici indicii ale misterului ascuns în sufletul fiecărei femei. Regizorul nu s-a străduit prea tare pentru a ajuta publicul să înțeleagă ce se întâmplă, de aceea, ești supusă unui test, mai degrabă, prin care să răspunzi la întrebările cheie ale filmului: de ce suntem atât de nefericite, atât de des? Este fericirea mai aproape decât credem?

CONȚINUT VIDEO ELLE

The English Patient

Regizorul Anthony Minghella nu a creat doar un film distractiv, ci și un ghid al vieții, care nu se înlătură de la a prezenta greșelile pe care cu toții suntem capabili să le facem. Vei fi captivată chiar de la prima secvență – un avion zboară deasupra unui deșert nesfârșit. Este un film simbolistic, al modului în care oamenii se raportează la timp și la evenimente, încercând să-și găsească un loc al lor și să fie fericiți – dar niciodată înainte să experimenteze o aterizare mai anevoioasă.

Fried Green Tomatoes

O poveste care își va lăsa cu siguranță amprenta asupra ta. Aici, monotonia fiecărei zile se va intercala cu plăcerea și misterul aflate chiar dedesubtul unor evenimente importante. Vei prețui fiecare moment din acest film.

Closer

Un film care te pune pe gânduri în aceeași măsură cu care aduce și o încântare imensă. Interacțiunea dintre personaje, dialogul bine gândit, și emoția aproape palpabilă au acest efect de a te face să-ți dorești să stabilești o conexiune cu fiecare persoană din jurul tău. Această dramă despre patru persoane care tânjesc după dragoste ne amintește că fiecare dintre noi este o ființă umană incredibil de complexă.

All About My Mother

Pedro Almodóvar ne arată propria perspectivă asupra lumii și în special relația lui cu femeile, pe care le filmează într-un mod liniștit, diferit de alți regizori. Și, într-adevăr, prestația fiecărei femei din acest film este impresionantă. Personajele te vor fermeca prin naivitatea și sinceritatea lor.

White Oleander

Ai putea ajunge să vezi White Oleander din pură întâmplare, însă atunci când se întâmplă acest lucru, devine imediat imposibil de evitat. Atmosfera este absolut captivantă și nu-l vei putea lăsa până nu vei ajunge la capătul lui. Toate relațiile dintre personaje sunt încordate, dar interacțiunea dintre mamă și fiică este cea care se face remarcată.

Cracks

Fisurile sunt mici fracturi care se formează pe suprafețele netede ale conștiinței noastre, apărând de nenumărate ori de-a lungul vieții. Unele rămân cu noi pentru totdeauna, în alte ocazii se îngroașă și se adâncesc, distrugându-ne inimile, viețile. Acest film este despre cel din urmă eveniment, cel care-ți schimbă viața complet. Realizatorii filmului dezvăluie lumea interioară a femeii, care, de obicei, este ascunsă de ochii celorlalți – plină de așteptări, secrete și dorințe.

The Reader

The Reader face parte din categoria acelor filme pe care le privești când ai o anumită stare de sensibilitate emoțională. Drama personală este transformată într-o narațiune care arată problemele cu care s-au confruntat societățile după cel de-Al Doilea Război Mondial. Vei vedea destinul a milioane de oameni prin viețile unui grup mic de persoane. Kate Winslet este, ca de obicei, fără cusur.

Citește și:
10 show-uri de televiziune anulate şi controversele din spatele lor

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle