Restricțiile de călătorie pentru românii care vor să meargă în Grecia au fost extinse

Autoritățile elene au extins restricțiile de călătorie toți turiștii români care vor să ajungă în Grecia.

Restricțiile de călătorie pentru românii care vor să meargă în Grecia au fost extinse

Până pe 31 august, turiștii care călătoresc în Grecia din Bulgaria, Malta, România şi Emiratele Arabe Unite sunt obligați să prezinte un test negativ pentru Covid-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte. Măsura a fost stabilită inițial până pe 4 august, însă din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus aceasta a fost prelungită până pe data de 31 august.

Un rezultat negativ al testului va fi necesar şi pentru pasagerii din Albania, Belgia, Republica Cehă, Olanda, Macedonia de Nord, Spania şi Suedia.

În plus, Autoritatea elenă de aviaţie civilă a prelungit până la 31 august interdicţia de intrare a cetăţenilor non-UE, cu excepţia pasagerilor din următoarele ţări, care vor putea călători în Grecia: Australia, Canada, Georgia, Japonia, Noua Zeelandă , Rwanda, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay şi Emiratele Arabe Unite.

Toţi pasagerii care sosesc în Grecia trebuie să completeze un formular de localizare a pasagerilor (PLF) cu cel puţin o zi înainte de sosire, furnizând informaţii care vor include aeroportul de plecare şi adresa prevăzută pentru sejurul lor în Grecia.

Mai mult, zborurile dintre Grecia şi Turcia rămân suspendate până la 31 august. Zborurile dintre Grecia şi Albania şi Macedonia de Nord vor continua să funcţioneze doar pe Aeroportul Internaţional Atena „Eleftherios Venizelos”, până la 31 august, relatează Greek Times, potrivit Mediafax.

Nikos Hardalis, șeful Protecției Civile din Grecia a declarat recent că „cetățenii greci, deținătorii permiselor de ședere și cei care efectuează călătorii esențiale sunt exceptați de la această măsură. În același timp, rămâne în vigoare obligația de a completa formularul electronic PLF cu cel puțin 24 de ore înainte de sosirea în Grecia”.

În România, numărul noi de cazuri de coronavirus crește cu rapiditate, depășind recorduri în fiecare zi. Deși autoritățile fac apel la responsabilitate din partea cetățenilor, ca aceștia să poarte mască și să respecte măsurile de distanțare socială, acest lucru nu pare să se întâmple.

Grecia a fost una dintre primele țări care a deschis granițele și a încurajat turismul, dar în mod previzibil, acest lucru a adus după sine și creșterea numărului de cazuri. O treime dintre aceste cazuri au fost persoane venite din străinătate.

Citește și:
OFICIAL. Românii care vin din această țară NU mai trebuie să intre în carantină. A fost eliminată de pe lista statelor cu risc

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet