Nelu Tătaru: „Dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență”

În contextul în care România înregistrează numere record de noi cazuri de coronavirus, ne întrebăm dacă se va putea reveni la starea de urgență.

Nelu Tătaru: „Dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut declarații despre evoluția cazurilor de coronavirus din România. Acesta a făcut precizări și cu privire la posibilitatea reintroducerii stării de urgență în România. 

În cadrul unei intervenții telefonice în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, Nelu Tătaru a spus că fiecare dintre noi poartă o vină în această situație. „În opinia mea, nu, nu a scăpat de sub control, numai că trăim un alt episod pe care nu l-a dorit nimeni. O parte din vină o avem cu toții, poate mai mare cei care nu au mai vrut să creadă că există așa ceva sau au uitat zilele, chiar săptămânile și lunile în care au stat închiși în casă, temători și uitându-se la televizor la ce se întâmplă în Spania și Italia.”

„Suntem într-un moment în care avem de asigurat o capacitate de diagnostic și tratament a celor care sunt pozitivi și trăiesc boala, precum și un moment în care tot ce ar trebui să însemne direcție de sănătate publică să facă anchete epidemiologice, să identifice, să izoleze sau să carantineze, pentru ca boala să se desfășoare într-un cerc închis, pentru a avea o transmitere comunitară din ce în ce mai mică”, a adăugat Nelu Tătaru la Sinteza Zilei.

Ministrul Sănătății a mai vorbit și despre modul în care se poate instaura carantina în localități, având în vedere că deja s-au impus restricții în două localități din România. „Carantina o să o putem da la diverse localități pe niște criterii și când avem o transmitere comunitară accentuată. Deocamdată, nu cred că ajungem la starea de urgență, dar dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență.”

Spre finalul intervenției sale, Nelu Tătaru a spus că am trecut mai ușor decât alții în această primă etapă și că ar trebui să apreciem efortul cadrelor medicale. „A venit un moment în care toți ar trebui să ne întoarcem și să apreciem ce a fost în primele patru luni, munca unui corp medical, și să facem cu toții un efort, poate să revenim, în două săptămâni sau trei, când se va consuma acest moment al bolii pentru cei care au în acest moment infecția, pe o pantă care să ne stabilizeze și apoi să meargă descendent”, a declarat Nelu Tătaru pentru sursa menționată.

Citește și:
Un studiu arată care sunt cele trei lucruri simple pe care le putem face pentru a împiedica noi focare de Covid-19

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet