Cum iti protejezi ochii de razele soarelui

Avem deja un reflex si aplicam constiincios crema cu protectie solara de fiecare data cand iesim din casa si nu mergem niciodata la plaja fara un factor de protectie adecvat, dar cum lumina solara pare din ce in ce mai insuportabila, ti-am pregatit cateva sfaturi utile pentru sanatatea ochilor tai, in sezonul estival.

Cum iti protejezi ochii de razele soarelui

Afla cum iti protejezi ochii de razele soarelui!

Simti nevoia sa iti protejezi ochii de razele soarelui? Am pus la punct o serie de sfaturi utile, pentru ca zona ochilor sa fie protejata de lumina solara si ingrijita asa cum se cuvine.

Poarta ochelarii de soare potriviti, chiar daca te costa mai mult!


Poate ca ideea de a cheltui multi bani pe o pereche de ochelari de soare ti se pare de-a dreptul ridicola, insa afla ca ochelarii de soare sunt cei mai buni aliati impotriva razelor de soare. Cum iti protejezi ochii, cel mai sigur? Banii investiti in lentile de calitate te vor scuti de eventuale afectiuni si neplaceri legate de sanatatea ochilor tai – o pereche buna de ochelari de soare ar trebui sa blocheze 98% din razele UVA si UVB.

Citeste si:
5 lucruri surprinzatoare care pot mari sansele aparitiei cancerului de piele

De asemenea, alege lentilele polarizate deoarece acestea vor spori acuitatea vizuala, in comparatie cu lentilele simple. Daca nu stiai, ochelarii de soare te protejeaza de razele care cad direct pe lentile, de aceea ar trebui sa optezi pentru o pereche care sa acopere o suprafata cat mai mare, cel putin pe timpul verii.

Nu ii purta doar in zilele in care soarele este puternic, ci si in zilele mai posomorate, pentru a diminua sansele de a forma fotocheratita. In plus, ochelarii vor intarzia aparitia ridurilor din zona ochilor, dar asta stii, cu siguranta!

Cum iti protejezi ochii: predispozitia conteaza!

Oricine neglijeaza importanta unei rutine adecvate de ingrijire a ochilor poate dezvolta fotocheratita, afectiune care implica arsuri solare la nivelul corneei. Aceasta afectiune se manifesta prin dureri de ochi, vedere incetosata, sensibilitate la lumina si uneori imposibilitatea de a deschide ochii. Fotocheratita se trateaza de la sine, dar poate fi un process dureros si anevoios.

Cei mai expusi la pericolele acesteia sunt persoanele cu o nuanta deschisa a pielii si cu ochi albastri sau verzi, din cauza nivelului mai scazut de pigment din piele. De asemenea, afla ca persoanele cu ochi de culoare deschisa au, in majoritatea cazurilor, pupilele mai mari si acest lucru rezulta in sensibilitate crescuta a irisului si a retinei.

Nu te baza pe lentilele de contact

Lentilele de contact nu sunt (sub nici o forma!) o alternativa pentru ochelarii de soare! In majoritatea cazurilor, acestea sensibilizeaza ochii si nu protejeaza impotriva razelor UV. Lentilele care promit protectie impotriva razelor nocive de soare acopera doar o portiune neinsemnata a ochiului, lasand descoperita o mare parte din suprafata acestei zone.

Citeste si:
5 trucuri inedite de sanatate cu beneficii neasteptate

Aici intervin ochelarii, care au un rol important pentru sanatatea ochilor tai. In vacanta, de exemplu, cand te expui cel mai mult razelor UV, pentru un plus de siguranta, adauga si o palarie cu boruri largi.

Nu uita nici de cei mici!

Copiii sunt si mai expusi la instalarea efectelor negative provocate de expunerea la soare, deoarece ochii celor mici transporta o cantitate mai insemnata de raze UVA catre retina, decat in cazul adultilor. De aceea, cei mici trebuie feriti de lumina solara si protejati zilnic, cat e vara de lunga!

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet