Cum va arăta litoralul românesc vara aceasta și ce reguli va trebui să respectăm

Păstrarea unei distanțe de patru metri între șezlonguri sau restaurante care să nu permită mai mult de opt persoane la o masă. Acestea sunt doar câteva dintre măsurile propuse de Federația Asociațiilor de Promovare Turistică pentru litoralul românesc.

Cum va arăta litoralul românesc vara aceasta și ce reguli va trebui să respectăm

Bulgaria, Grecia și Serbia au discutat despre crearea unei bule turistice și renunțarea la carantina de 14 zile pentru cetățenii celor trei țări. Această măsură ar trebui să intre în vigoare de la 1 iunie. Și România a fost invitată să se alăture, însă autoritățile nu au luat încă o decizie în acest sens.

Într-un interviu acordat marți seara celor de la Digi24, Corina Martin, președinta Federației Asociațiilor de Promovare Turistică, a explicat cum va arăta litoralul românesc în această vară și ce măsuri vor trebui să respecte turiștii. Aceasta spune că a propus redeschiderea teraselor la 1 iunie, iar la 15 iunie pe cea a restaurantelor.

„Ne-am uitat foarte atent la ce fac colegii noștri din celelalte țări. Am propus pentru redeschiderea teraselor și după două săptămâni, la 15 iunie, pentru deschiderea restaurantelor cu spații închise, măsuri care vizează distanțe de minim 2 metri între mese, maximum 8 persoane la aceeași masă, considerând că venim să luăm masa împreună cu mai multe persoane. Desigur, echipamente de protecție pentru personal, cu interacțiune minimă între personal și oaspeți. Un maximum de 50% din capacitatea ocupată pentru restaurantele închise. În spațiile de cazare, măsuri foarte simple”, a declarat Corina Martin.

În Grecia, administratorii plajelor din Santorini au instalat pe plajă mai multe cabine din plexiglas, ca măsură de prevenție a răspândirii noului coronavirus. Însă, Corina Martin afirmă că acest lucru nu va fi implementat și în România. Dar precizează că recomandă ca între șezlonguri să fie păstrată o distanță de patru metri.

„Lucrăm la propuneri privind activitatea la beach-baruri. Sunt reguli extrem de simple, nu va fi vorba de panouri de plexiglas între șezlonguri, repet, nu mergem la spital, mergem în vacanță.”

Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România, subliniază importanța respectării normelor de protecție și de către turiști, nu doar de către administratorii hotelurilor, teraselor sau restaurantelor. „E foarte important să avem parte și de responsabilizarea turistului, pentru că e un acord în trei părți: angajat, operator și turist. Dacă turiștii vor înțelege care sunt regulile într-o unitate și le vor respecta, riscurile vor fi și mai mici și toți ceilalți turiști vor putea călători în siguranță.”

Daca esti pe litoral, iata o lista cu locuri de vizitat in Constanta!

Citește și:
Ce este masca antivirală și cum ne-ar putea proteja de coronavirus?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet