Cum să gestionăm vizitele în familie ca să prevenim infectarea? Recomandările lui Raed Arafat pentru sărbători

Vizitele în familie de sărbători au un potențial ridicat de risc de infectare cu coronavirus. Cum recomandă Raed Arafat să le gestionăm?

Cum să gestionăm vizitele în familie ca să prevenim infectarea? Recomandările lui Raed Arafat pentru sărbători

Vizitele în familie de sărbători sunt situații cu risc ridicat de infectare cu noul coronavirus, cu atât mai riscante dat fiind că de multe ori intrăm în contact cu părinți sau bunici care fac parte din categoriile vulnerabile. Șeful DSU Raed Arafat recomandă ca acestea să fie de scurtă durată și să respecte precauțiile, precum purtarea măștii și păstrarea distanței, în cazul în care decidem să le facem.

Prima recomandare a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, totuși, ar fi să evităm vizitele în familie, însă acesta propune și o cale de mijloc pentru cei care insistă să își viziteze părinții. „Dacă vrem să-i vedem, mergem în vizită cu mască și stăm foarte puțin și plecăm. Dar asta înseamnă cu mască, distanțare, mâini dezinfectate, respectarea tuturor regulilor. Pentru cei care nu pot să amâne aceste întâlniri și să se abțină, poate că aceasta este o soluție de mijloc.”

„Riscul este semnificativ, este serios. Nu este de glumit cu el. Această boală s-a dovedit a fi mult mai mult decât au spus unii la început, că este o simplă gripă. Dacă aduci bunicii de la țară la tine, stai cu ei acasă, cu copii, cu tot, poate că bunicii vor pleca infectați după asta. Trebuie înțeles acest lucru. Nu este o dorință a doctorului Arafat sau a autorităților sanitare sau a oricui să strice vacanța pentru nimeni.”, a declarat Raed Arafat, la postul TV Digi24, despre vizitele în familie.

Șeful DSU a declarat că inclusiv OMS recomandă ca vizitele în familie să implice purtarea măștii, dacă nu este vorba despre contacții obișnuiți. „OMS a avut o recomandare că inclusiv când se vor întâlni mai multe persoane care sunt din diferite case, dar tot în familie de sărbători, acest lucru să fie cu mască. Vă dați seama că este foarte greu. Când te întâlnești, vrei să mănânci, să bei, nu merge treaba asta cu mască. Întâlnirile trebuie să fie limitate la persoanele contact al nostru obișnuit și să nu invităm persoane mai multe, că după sărbători există riscul ca unii dragi nouă să ajungă la spital.

Citește și:
De ce nu se infectează cu coronavirus unii oameni, deși intră în contact cu bolnavi? Explicațiile medicului Beatrice Mahler

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet