Cum poți verifica restricțiile de călătorie impuse de fiecare stat UE

Numărul record de noi infectări cu coronavirus în România este îngrijorător nu numai pentru autoritățile din România, cât și pentru cele din mai multe țări europene.

Cum poți verifica restricțiile de călătorie impuse de fiecare stat UE

Deși mulți dintre noi abia așteptam reluarea zborurilor și deschiderea granițelor către mai multe destinații europene de vacanță, iată că numărul din ce în ce mai mare de noi infectări cu coronavirus în România determină autoritățile din mai multe țări europene să limiteze accesul românilor pe teritoriul lor.

România ocupă în acest moment primul loc în UE în privința noilor cazuri de coronavirus, după recordurile din ultimele zile (614 cazuri noi anunțate joi).

10 țări ale Uniunii Europene au introdus anumite măsuri de restricție pentru cetățenii români, însă situația se poate schimba de la o zi la alta.

În aceste condiții, comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, vine cu câteva recomndări: „Călătoriile sunt deja în cărți pentru multe destinații. Comisia Europeană monitorizează și ajută statele membre să ia decizii referitoare la măsurile necesare pentru a permite călătoriile. Mulți oameni cred că se gândesc sau deja au rezervat vacanțe. Trebuie să vă informați foarte bine înainte să luați o decizie unde să călătoriți vara aceasta. Realitatea este că nu putem prezice situația epidemiologică din fiecare stat membru. De exemplu, în Belgia, se emit recomandări în fiecare saptămână. Pentru săptămâna aceasta știm care e situația. Până săptămâna viitoare se poate schimba”, a declarat comisarul pentru transporturi, Adina Vălean.

Olanda, de exemplu, a anunțat joi că începând din 9 iulie, românii care sosesc în țară trebuie să se autoizoleze 14 zile. Cu o zi înainte, miercuri, Austria a emis avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, invocând o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în aceste ţări. Deja sunt cel puțin zece țări europene care pun condiții sau restricționează circulația românilor.

Astfel, pentru o bună informare, sfatul comisarului Adina Vălean este să consultați site-ul RE-open EU, care are și variantă în limba română. Aici găsiți informații despre situația dintr-o posibilă destinație pe care o alegeți, dacă este vorba despre o țară membră a Uniunii Europene, plus Elveția și Norvegia, țări care fac parte din Spațiul Schengen.

De asemenea, puteți consulta aici lista pusă la dispoziție de MAE cu toate țările din Europa și regimul pe care îl au față de cetățenii străini, în contextul pandemiei de COVID-19.

Citește și:
Noi reguli în Vama Veche, începând din acest weekend

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet