Versace dă în judecată Fashion Nova din cauza rochiei purtate de Jennifer Lopez

Cu toate că se spune faptul că o copie nu are valoare, cei de la Fashion Nova refuză cu desăvârșire să înțeleagă acest lucru.

Versace dă în judecată Fashion Nova din cauza rochiei purtate de Jennifer Lopez

Celebra rochie verde „Jungle Pattern”, purtată de Jennifer Lopez la Premiile Grammy 2000 își face apariția sub numele unei alte etichete decât Versace, și anume Fashion Nova, motiv pentru care faimoasa casă de modă Versace își apară drepturile și alege să inițieze un proces împotriva companiei Fashion Nova, susținând faptul că i-au fost încălcate regulile privind drepturile de autor.

Mai mult, reprezentanții casei Versace afirmă faptul că nu este prima abatere de genul acesta și că cei de la Fashion Nova au mai reprodus numeroase alte look-uri precum designul „Barocco 57”, dar și rochia de seară cu imprimeu cu inimi prezentată în colecția de toamnă 2019, iar până în prezent s-au confruntat cu reclamații de la minim opt designeri și brand-uri, printre care și adidas, pentru același tip de încălcare.

În documentele înregistrate luni la instanța federală din Los Angeles, reprezentanții casei Versace susțin că Fashion Nova a copiat în mod deliberat rochiile „cu respectarea conștientă a drepturilor superioare ale casei Versace”.

„Aceasta este o acțiune provenită din comportamentul înșelător prin încălcarea flagrantă a imaginii casei de modă Versace – protejată prin drepturile de autor asupra mărcii și produselor lansate – de către Fashion Nova, un vânzător recunoscut pentru încălcarea drepturilor de autor în modă”, mai susțin reprezentanții casei Versace.

Prin acest proces, casa Versace încearcă să pună capăt celei mai recente încercări ale companiei Fashion Nova de a copia opera unui alt designer.

Citește și:
Carolina Herrera: „Influencerii de pe social media nu au stil'

Text: Miruna Miu
Foto: Arhiva Revistei ELLE, PR

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion