Johny Coca, noul director de creație pentru gențile Louis Vuitton

Louis Vuitton a anunțat ieri numirea designerului Johny Coca drept director de creație al colecțiilor de marochinerie pentru femei.

Johny Coca, noul director de creație pentru gențile Louis Vuitton

Începând cu 2 iunie, Johny Coca va lucra alături de Nicolas Ghesquiere și se va ocupa de creația noilor colecții de genți, portofele, curele și alte accesorii din piele.

Coca este unul dintre cei mai renumiți designeri de marochinerie, cunoscut drept „vrăjitorul genților”, cel care a reușit acum niște ani, lucrând cu Phoebe Philo, să readucă gențile Celine în elita modei și să le transforme în accesorii must-have.

Născut în Spania, Johny a studiat la Universitatea de Beaux-Arts din Paris și la Boulle, școală de arte aplicate. Și-a început cariera de designer chiar în atelierul de marochinerie Louis Vuitton, mutându-se apoi la Bally și mai târziu la Celine.

În 2015, Johny a fost numit director de creație la Mulberry, unde a supervizat toate colecțiile de ready-to-wear și accesorii, atât pentru femei cât și pentru bărbați, a creat noi linii de genți și încălțăminte și s-a ocupat de toate aspectele imaginii de brand, transformând marca britanică într-o propunere competitivă de lifestyle.

Johny Coca se va ocupa în primul rând de gențile high-end și de piesele de show, lucrând cu atelierul istoric Louis Vuitton din Asnieres. „Sunt foarte fericită că Johny se întoarce la noi”, a declarat Delphine Arnault, cea care supervizează toate activitățile legate de creația și de produsele casei. „El va întări energia noastră creativă și abilitatea de a inova. Johny este absolut la unison cu spiritul și viziunea Louis Vuitton”.

Citește și:
Emma Stone în noua campanie Louis Vuitton

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion