Gucci x Balenciaga nu este doar o colaborare, este ‘o piratare’

Zvonurile sunt adevărate, casele Gucci și Balenciaga și-au unit forțele.

La finalul săptămânii trecute, Gucci a organizat o petrecere virtuală unde a invitat pe toată lumea. Cu ocazia jubileului de 100 de ani al casei, directorul de creație Alessandro Michele a readus în prim plan cele mai hot piese din istoria brand-ului, de la piesele de inspirație ecvestră la cele extrem de sexy din era Tom Ford.

Si bineînțeles, a introdus și ceva complet nou, un mix ingenios între design-ul Balenciaga și estetica Gucci. Dar cele două case nu vor să o numească o colaborare, ci mai degrabă o acțiune prin care Alessandro Michele l-a „hackuit” pe Demna Gvasalia.

Defilarea intitulată „Aria” a început cu un model pășind într-un local fictiv numit Savoy Club, o trimitere către hotelul Savoy din Londra, unde, acum un secol, a început povestea lui Guccio Gucci care la acea vreme lucra acolo ca băiat de serviciu. Modelul a purtat un costum din catifea roșie la fel ca cel din colecția Gucci realizată în toamna anului 1996 de Tom Ford, accesorizat însă cu choker din piele, atașat de o lesă la un ham ecvestru, pentru a da outfit-ului o notă și mai kinky.

Pe parcursul show-ului, modelele au defilat pe un hol lung, delimitat de pereți umpluți cu camere foto și cu blitzurile orbitoare ale acestora. Coloana sonoră a fost un remix al tuturor melodiilor cu tematică Gucci precum, printre altele, Gucci Gang de Lil Pump, Green Gucci Suit de Rick Ross și Future sau Gucci Flip Flops de Bhad Bhabie și Lil Yachty.

Începând cu cel de-al treilea look a devenit vizibilă și implicarea Balenciaga, când un model a defilat pe podium într-un palton camel cu umeri supradimensionați. Pentru că, deși Gvasalia este celebru pentru excentricitățile sale, nu a renunțat niciodată la siluetele perfecte care au consacrat casa Balenciaga. Apoi au urmat, desigur, logo-urile. Dar în loc de Gucciaga sau Balucci, variantele așteptate de mai toată lumea, pe haine au apărut imprimate simultan ambele logo-uri, Gucci și Balenciaga. Colecția a inclus, de asemenea, și un colier cu diamante, cu litera g din Balenciaga, scrisă cu font-ul de la Gucci, o piesă care va fi cel mai probabil adoptată imediat de pasionații de modă.

Pentru a-ți face și tu o idee cât mai clară despre această colecție ingenioasă, ți-am pregătit o galerie foto cu cele mai cool ținute, detalii și accesorii din show.

Citește și:
Piese basics with a twist, în tendințele sezonului

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion