5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre Met Gala 2016

Met Gala este cel mai important eveniment al lumii modei. Iata 5 lucruri pe care trebuie sa le cunosti despre editia din 2016.

5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre Met Gala 2016

In primul rand…

Met Gala sau, dupa denumirea formala, Costume Institute Gala, este un eveniment major de strangere de fonduri pentru aripa muzeului Metropolitan din New York specializata in costume, care are loc in fiecare an. Balul marcheaza lansarea expozitiei de moda principale a anului respectiv, care va ramane deschisa pentru cateva luni. Gala Met este unul dintre cele mai exclusiviste evenimente ale New York-ului si, cu aceasta ocazie, se strang intotdeauna sume impresionante care ajuta la finantarea Institutului de Costume. Participante sunt multe personalitati din domeniul artelor, modei, filmului, muzicii, dar si din inalta societate. Tinutele invitatilor atrag atentia si sunt fotografiate, criticate si imitate. Se spune despre Met Gala ca este evenimentul principal al lumii modei, similar cu premiile Oscar pentru lumea filmului.

In al doilea rand…

Met Gala are o traditie de peste 60 de ani. Evenimentul s-a desfasurat la Muzeul Metropolitan din New York inca din anul 1946. In fiecare an, Gala are o anumita tema, iar serata include un cocktail si o cina formala. Tema aleasa nu da doar tonul expozitiei anului, ci si pe al tinutelor invitatilor, care incearca sa se imbrace cat mai potrivit. Expozitiile de costume cu tema specifica au inceput sa fie organizate inca din 1971. Temele au variat de-a lungul anilor, atingand subiecte istorice sau artistice, dar intotdeauna impletite cu moda si costumele.

Care este tema acestui an?

Tema anului 2016 este Manus x Machina: Moda intr-o epoca a tehnologiei. Expozitia va aborda subiectul modei din doua perspective opuse: aceea a haute couture-ului, a pieselor realizate de mana, si cea a pieselor fabricate cu ajutorul celor mai noi tehnologii. Curatorul institutului, Andrew Bolton, a explicat ca, traditional, distinctia dintre haute couture si pret-a-porter era bazata pe handmade si machine-made, dar ca „recent, aceasta distinctie a devenit din ce in ce mai vaga, pentru ca ambele discipline au imprumutat practici si tehnici una de la cealalta'.

Ce va include expozitia din 2016?

Expozitia va contine peste 100 de piese vestimentare, atat haute couture, cat si pret-a-porter. O serie de piese vestimentare haute couture, realizate prin tehnici cum ar fi broderia sau care contin detalii de dantela sau pliuri, vor fi juxtapuse cu design-uri realizate cu ajutorul unor tehnologii inovatoare, precum laser cutting, 3-D printing sau tricotaj circular. De asemenea, in cadrul expozitiei vor fi organizate si workshop-uri, pentru ca publicul sa poata vedea exact procesul manufacturii tehnologice. Expozitia va fi deschisa din data de 5 mai pana la 14 august 2016.

Cand va avea loc Gala si cine vor fi prezentatorii ei?

Balul Met va avea loc in seara zilei de 2 mai 2016. Lista anuala de invitati include un numar de 650-700 de persoane. Vor fi prezente diverse personalitati din lumea modei, dar si vedete de film sau ale muzicii, precum si socialites. Redactorul-sef al revistei Vogue, Anna Wintour, a ocupat pozitia cea mai inalta in organizarea evenimentului inca din 1995. In fiecare an exista si un loc de cinste ocupat de o personalitate influenta – in 2016 aceasta va fi Taylor Swift.

Foto:metmuseum.org

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion