10 piese vestimentare și accesorii eco-friendly de achiziționat acum

Moda sustenabilă nu mai este doar un trend, ci o cale către o lume mai bună.

În orice direcție ne-am uita, o lume întreagă tinde către o viață mai etică. Acum, mai mult ca niciodată, conștientizăm impactul pe care îl avem asupra naturii și faptul că ceea ce consumăm are repercusiuni pe termen lung asupra calității vieții, de la ce alegem să punem în farfuriile noastre, până la achizițiile pentru garderoba noastră.

În ceea ce privește vestimentația, ne dorim, bineînțeles, la fel ca înainte, piese stylish, dar suntem în același timp sătui de fast-fashion și modă care expiră de la un an la altul. Din fericire, nenumărate brand-uri, de la cele de retail, până la cele de lux, și-au schimbat politica și se orientează către modă sustenabilă, astfel încât avem opțiuni pentru a alege piese timeless și trainice de acest gen.

Dar ce înseamnă moda etică, sustenabilă sau eco-friendly? În linii mari, acești termeni analizează originea și metodele utilizate la confecționarea hainelor, precum și lucruri cum ar fi condițiile lucrătorilor, calitatea produselor, deșeurile generate în procesul de fabricare și dacă materialele utilizate sunt durabile.

Din punctul de vedere al țesăturilor, bumbacul organic este una dintre cele mai populare opțiuni ale brand-urilor preocupate de durabilitate, dar, deși este mai bun decât alternativele sintetice, necesită totuși o cantitate imensă de apă pentru fabricare. Inul, cânepa, mătasea sau chiar bambusul sunt mult mai eco-friendly.

Pielea este un subiect mai dificil. Din perspectiva drepturilor animalelor, poate dorești să renunți complet la ea, dar, din punct de vedere ecologic, unii susțin că este mai puțin dăunătoare decât multe dintre alternativele vegane, obținute din materiale plastice nereciclabile, provenite din combustibili fosili. Atunci când este posibil, optează pentru piele reciclată care a fost un produs secundar al industriei cărnii.

Coloranții contează și ei. Opțiunile naturale sunt varianta preferabilă deoarece nu includ multe dintre substanțele chimice toxice care pot fi incredibil de nocive atât pentru mediu, cât și pentru muncitorii care le utilizează.

Sunt multe aspecte de luat în seamă, dar merită. Te vei simți cu siguranță mai bine știind că piesele tale favorite nu au necesitat exploatare de niciun fel. În acest moment găsești nenumărate opțiuni eco-friendly la multe brand-uri, iar varianta cea mai ușoară de a le achiziționa este online. De aceea ți-am pregătit o selecție cu piese sustenabile și timeless care să te ajute în căutările tale.

Citește și
Cum cumpărăm (mai) sustenabil?

Text: Daria Georgescu
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion