Terapii alternative

Cu rol de vindecare, autovindecare sau autocunoastere, ELLE îti recomanda cinci terapii alternative ce-ti vor oferi o stare zen.

Terapii alternative

Acupunctura

Ce este: Omul este, arhetipal, un microcosmos care functioneaza dupa mecanismele macrocosmosului – aceasta este viziunea care a stat la baza dezvoltarii acupuncturii, una dintre ramurile medicinei traditionale chinezesti de vindecare a bolilor si a suferintelor. Aceasta terapie se subordoneaza unor principii de baza provenite din gandirea Tao, conform carora prin corpul omului circula in mod ciclic energii care provin din cosmos, de-a lungul unor canale numite meridiane. Practic, acupunctura consta in insertia unor ace in diverse puncte ale organismului, in functie de afectiuni. Punctele vizate reprezinta locuri in care canalele de energie si ajung la exterior, la epiderm.
Detalii: 30 de minute /100 lei.
Unde: Del Mar Medical Spa, www.delmarmedspa.ro.

Yumeiho

Ce este: Yumeiho e o metoda terapeutica bazata pe actiuni manuale efectuate asupra intregului corp in vederea ameliorarii sanatatii. Din multe puncte de vedere se poate asemana cu o sedinta de fitness in care miscarile sunt facute de altcineva pentru tine, dar dupa care te simti ca si cum ai fi facut sport pe bune, mai ales pentru ca te poti alege si cu febra musculara. Terapia cuprinde circa 100 de manevre efectuate de terapeut pentru a restabili echilibrul organismului. Desi e o metoda conceputa pentru a fi aplicata în scop preventiv, telul principal al terapiei e tratarea sau diminuarea afectiunilor care, in timp, pot genera suferinte cronice.
Detalii: 60 de minute /100 lei.
Unde: Centrul Apiterapia, www.centrul-apiterapia.ro

Hipnoza regresiva in vietile anterioare

Ce este: Hipnoza regresiva in vietile anterioare pleaca de la premisa ca sufletul uman traieste mai multe vieti pentru a-si indeplini misiunea, iar terapia te ajuta sa navighezi prin amintirile existentelor anterioare pentru o mai buna cunoastere de sine. Daca esti o adepta a teoriei reincarnarii, acest gen de hipnoza te va ajuta sa accesezi informatii stocate in subconstient legate de vietile precedente. Sub indrumarea atenta a terapeutului se realizeaza o calatorie pas cu pas in amintirile uitate, iar aceasta experienta te poate ajuta sa rezolvi dileme existentiale din prezent sau sa identifici radacinile unor angoase, obiceiuri sau tendinte negative. La o sesiune de regresie prin intermediul hipnozei poti ajunge sa-ti intelegi mai bine fobiile si deciziile.
Detalii: 180 de minute / 250 lei.
Unde: Le Cabinet, www.lecabinet.ro.

Biorezonanta

Ce este: Unele dintre metodele medicinii contemporane alternative care castiga popularitate sunt terapiile magnetice, vindecarile prin frecvente. Ca urmare a semnalelor emise de aparat catre corp, parametrii electrici ai organismului se schimba cate un pic. Astfel se realizeaza o echilibrare energetica ce are ca rezultat scaderea durerilor, accelerarea regenerarii si optimizarea functiilor. Esenta vindecarii prin frecvente e determinata de diferenta de frecventa masurata dintre celulele sanatoase si celulele deformate. In plus, aceasta poate duce la cresterea nivelului de melatonina si astfel se pot induce stari placute, ameliorandu-se efectele depresiei.
Detalii: 45 de minute / 90 lei.
Unde: Biyovis Lifestyle, www.biyvosilifestyle.ro.

Terapia craniosacrala

Ce este: O terapie blanda de evaluare si imbunatatire a functionarii sistemului fiziologic al corpului, numit sistem craniosacral – compus din membranele meningeale, structurile care controleaza presiunea intracraniana si lichidul cefalorahidian care inconjoara si protejeaza creierul si maduva spinarii –, astfel ameliorandu-se starea sistemului nervos central. Desi foloseste manipulari cu presiune foarte usoara, e o terapie cu efecte radicale in optimizarea sistemului de autovindecare, stimuland refacerea starii fizice, mentale si spirituale. E adecvata tuturor grupelor de varsta si se adreseaza atat persoanelor cu probleme de sanatate, cat si celor care doresc sa-si mentina un tonus pozitiv si sa faca fata cu mai multa usurinta stresului zilnic.
Detalii: 60 de minute / 130 lei.
Unde: Centrul Shakti, www.shakti.com.ro.

Text: Lavinia Gogu
Foto: Guliver

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty