Sfaturi pentru îngrijirea sprâncenelor, pe care merită să le pui în aplicare

Ne dorim sprâncene frumoase, însă cu greu reușim singure să le păstrăm aspectul dorit, nu? S-ar putea însă, ca aceste sfaturi să îți fie de ajutor.

Sfaturi pentru îngrijirea sprâncenelor, pe care merită să le pui în aplicare

Fie că îți place să ai sprâncenele cât mai naturale (adică să nu le atingi deloc), fie ai exagerat cândva și acum regreți, machiajul sprâncenelor te poate ajuta să obții look-ul pe care ți-l dorești. Nu uita că acestea au un rol foarte important și pot schimba complet aspectul și expresia feței tale.

Tocmai de aceea, ar fi perfect dacă am putea să le menținem mereu într-o formă perfectă. Cel mai ușor este să folosim produsele potrivite și să știm exact ce ni se potrivește. Desigur, pentru a nu exagera și a nu greși cu machiajul sprâncenelor (vrem sprâncene ca ale Carei Delevingne, însă nu am vrea să se vadă cât de conturate sunt, nu?) este bine să citești și aceste sfaturi pe care poate nu le-ai încercat până acum.

1. Mergi la un specialist

Având în vedere ce rol joacă sprâncenele pentru expresivitatea feței tale, nu ai vrea să riști atunci când mergi la pensat, nu? Alege întotdeauna un specialist, care va ține cont atât de dorințele tale, cât și de ceea ce ți se potrivește cu adevărat. Dacă îți place aspectul sprâncenelor unei prietene, întreab-o unde merge. Știm, va fi puțin ciudat, însă te va înțelege.

2. Fii atentă la modul de colorare

Dacă vrei să îți vopsești sprâncenele, fii foarte atentă unde mergi. Este indicat ca mai întâi să vopsești firele de păr și apoi să le pensezi. Este mai bine să procedezi în acest fel, pentru a evita apariția unei iritații. În plus, dacă vei apela la ajutorul unui specialist, vei fi sigură că nu vei da greș și vei obține forma pe care ți-o dorești.

3. Aplică un serum de creștere

Cel mai simplu mod de a-ți ajuta sprâncenele să crească (dacă în urma unei încercări de a le da o altă formă, a ieșit un dezastru), este să apelezi la un serum de creștere. Dacă unul special creat este prea costisitor sau pur și simplu nu îți dorești să apelezi la un astfel de produs, aplică ulei de ricin. Găsește o pensulă de aplicare a mascarei, pe care să o cureți sau cumpără direct una nouă.

4. Piaptănă în sus și apoi tunde

Ok, să spunem că nu ai timp mereu să mergi la pensat, însă trebuie să ai griji de firele rebele de păr. Dacă trebuie să le tunzi, periază întotdeauna în sus și abia apoi taie (pe orizontal) ce este în plus. Ai grijă să folosești o forfecuță specială, deoarece forma curbată te va ajuta să urmezi modelul natural al sprâncenelor.

5. Fii atentă la culoarea fardurilor

Dacă nu cumva îți dorești ca primul lucru pe care îl observă cineva la tine să fie sprâncenele (însă nu în modul bun), fii atentă la culoarea pe care o aplici. Alege o nuanță între cea naturală (a sprâncenelor) și cea a părului. Nu folosi o culoare mai închisă decât cea a părului, deoarece îți dă un aspect mai dur. Cel mai bine este să folosești două nuanțe și să le combini – aspectul va fi unul natural.

6. Alege produsele marker în locul creioanelor

Dacă de regulă folosești un creion de sprâncene pentru a contura și umple golurile, încearcă un marker de sprâncene, rezultatul va fi mult mai bun. Un astfel de produs trebuie folosit după ce aplici pudra de sprâncene. Aplică în linii mici, subțiri.

Citește și:
Cum să obții un păr mai lung și mai puternic în cel mai scurt timp

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty