Machiaj sub lentile

Ochelarii nu mai sint de mult o sursa de complexe si nici vreo scuza pentru a te ascun­de in spa­tele lor. Toc­mai de aceea, l-am rugat pe Alexan­dru Abagiu, make-up artist L’Oréal Paris, sa ne ofere citeva trucuri. Fiindca e pur si simplu pacat sa nu scoti acei ochi superbi in evidenta!

Cind pentru altii era o tragedie sa poar­te ochelari, eu imi doream nea­pa­rat o pereche pe nas. Mi se pa­reau atit de sic! Iar cind alti copii ii purtau obli­gati de doctori si parinti, mie imi erau recomandati doar „citeodata”. Aveam un amarit de 0,5 cu minus si un simt al modei scapat de sub control.

Intre timp, „citeodata” a devenit „permanent”, dar grija pentru elementul sic a ramas intacta: ca orice purtatoare de ochelari, vreau sa stiu exact ce am de facut cind vine vorba de machiajul ochilor mei. si, de-ar fi sa ma banuiasca toate colegele ca am un make-up artist personal, nu m-as supara, sincer. si fiindca un asemenea scop necesita cel mai bun specialist, l-am sunat pe Ale­xandru Abagiu, make-up artist L’Oréal Paris, si am incercat sa obtin de la el toate tips-urile de care aveam nevoie.

Inainte de orice altceva, trebuie sa arun­cam o privire in oglinda. Intii si intii, sa stii exact cum se vad ochii tai prin lentile e foarte important: daca ai hipermetropie, vor parea mai mari, iar in caz de miopie, mai mici decit in realitate. Abia dupa ce ai pus la punct acest aspect, poti alege ce tehnici si produse ti se potrivesc si sa iti exersezi talentul.

  • Ochii: daca lentilele ii maresc, foloseste pentru pleoapa mobila tonuri naturale si cit mai transparente, iar conturul traseaza-l cu creion khol direct pe conjunctiva. Un truc: trece mina creionului prin flacara de la bricheta, de citeva ori. Astfel, dai rezistenta culorii, dar te si protejezi de eventuale infectii. Daca lentilele ii micsoreaza, ai voie sa aplici ceva mai mult make-up, dar nu exagera. Less is more e o regula de bun-simt in orice situatie.
  • Mascara: intotdeauna un singur strat, altfel genele pot murdari lentilele. si nea­pa­rat waterproof.
  • Sprincenele: daca sint groase si intr-o culoare mult mai inchisa decit parul, ar trebui sa stea fie ascunse sub rame, fie acoperite total de ochelari.Daca sint fine si mai deschise la culoare, rama poate fi transparenta sau poate chiar lipsi.
  • Cearcanele: oricit de sub­tiri ar fi ramele ochelarilor, tot vor lasa o umbra sub ochi, ca­re intuneca zona. Aici iti recomand sa accentuezi ochii. si iti mai spun un secret: iluminarea! Pentru asta, poti folosi un corector des­chis la culoare, pe care sa il aplici de sub sprincene pina sub marginea inferioara a ochiului.
  •  Buzele: e grozav sa fii indrazneata cind alegi culoarea, dar nu o asorta niciodata cu nuante din ramele ochelarilor.
  • Texturile: intotdeauna mate! Fiindca iti doresti ca lumina sa fie absorbita de piele, nu reflectata, asa cum se intimpla in cazul sidefurilor, care scot toate imperfectiunile in evidenta.
  • Ramele si culoarea parului: o regula ge­nerala este: rame din ce in ce mai des­chi­se pentru par din ce in ce mai deschis.
  • Ramele si culoarea pielii: o piele ce­nu­sie se invioreaza cu rame roz sau de cu­loa­rea somonului, in timp ce ramele puternic colorate trebuie evitate pe o piele des­chisa, fiindca acest contrast accen­tuea­za aspectul palid al tenului.

Miruna Siminel
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty