Efectele spectaculoase ale tratamentelor cu sare

Specialistii au descoperit ca esentele marine au efecte spectaculoase. Asa ca, daca esti in cautarea unui tratament miraculos, care sa te faca mai tinara, mai supla, mai frumoasa si care sa-ti redea energia, cauta raspunsul in mare.

Efectele spectaculoase ale tratamentelor cu sare

Ai incercat toate variantele: sa dormi cit mai mult posibil sau sa stai treaza cit mai mult posibil; ti-ai schimbat obiceiurile alimentare; te-ai dopat cu suplimente de vitamine si minerale. In zadar. Nici una dintre aceste solutii nu a avut efectul scontat? Esti in continuare chinuita de oboseala, iar cind te privesti in oglinda… Doamne, cearcanele din jurul ochilor sint parca mai mari. Mai exista o solutie.

Din fericire, s-a descoperit ca fintina tineretii fara batrinete exista. Nu, nu e celebra fintina din Trevi, ci un „elixir”, care te poate ajuta sa arati ca si cind tocmai ai fi iesit din legendarele ei ape: frumoasa si plina de ener­gie. E adevarat ca astfel de promisiuni ai mai auzit.

Dar, crede-ma, ni­mic nu se compara cu efectul mi­raculos de detoxifiere al unei cure cu alge si sare de mare. Poate ca nu e antidotul cel mai „glamour”, dar in mod cert e cel mai sigur. La urma urmei, si Venus s-a nascut din spuma marii. Puterea de vindecare a marii iti este deja cunoscuta si ras-cunoscuta. O vreme chiar, s-a facut abuz, pina ce placerea zilelor petrecute pe plaja a disparut. Iti aduci aminte vacantele de vara, cind, mai de voie, mai de nevoie, trebuia sa pleci la mare cu parintii? Te trezeai la sapte (de parca n-ai fi facut asta tot timpul anului), sa prinzi ultravioletele. Stateai la soare cu program, intrai in apa cu program si doua ore pe zi trebuia sa induri mirosul inecacios de namol, cu care mama te minjea din cap pina in picioare. Ce va­can­ta mai era si asta?

Din fericire, acum nu mai e nevoie sa cala­toresti pina la Ma­rea Neagra, sau Marea Moarta, sau Ocea­nul Indian, sau Dumne­zeu mai stie unde, decit de placere. Celalalt aspect, cel al „binefacerilor” pentru sanatate, se poate rezolva usor (si placut mi­rositor) cu… produse cosme­tice. In ultimii ani, toate firmele de prestigiu si-au orientat cercetarile spre mare, incercind sa descopere, sa separe si sa incorporeze in produse cele mai potente elemente marine cu valoare cosmetica (aminoacizi, minerale, vitamine).

Daca nu vrei sa-ti aduci marea in casa, programeaza-te pentru un astfel de tratament la un salon de frumusete ce ofera programe de detoxifiere si inla­tu­rare a celulitei, de rela­xare, facind sa dispara orice semn de obo­sea­la, toate cu produse pe baza de alge marine. Poti incerca si talasote­rapia, un tratament de revitalizare si reenergizare. Iar in viitorul foar­te apropiat, in ci­te­va saloane bu­cu­res­tene vei putea urma celebrul tratament Orlane, Thalasotherapy, care detoxifica, tonifica si revitalizeaza intregul corp, datorita concentratelor de sare marina si extractelor de alge.

Se pare ca e atit de eficient, incit divele de la Hollywood sint capabile sa ia avionul pina la Paris, numai pentru citeva sedinte de tratament. Si daca tot veni vorba de Hollywood, stii care e secretul pielii im­pecabile a lui Sha­­ron Stone, Ca­therine Zeta Jones si Ca­me­ron Diaz? Exfo­lie­rea cu sare de mare. „Specialistii sint de parere ca aceasta e cea mai sigu­ra meto­da de peeling. Orice alta varianta poate afecta organis­mul. Atunci de ce sa risc?”, spune Sharon Stone. Si cum cuvintul ei e lege, in Los Angeles toata lumea se „cojeste” cu sare de mare.

O astfel de sedinta de exfoliere e echivalentul unei zile petrecute pe plaja, cu singura deosebire ca nu are nici o contraindicatie dermatologica. Cum? Oricine stie ca sarea deshi­dra­teaza pielea? Perfect ade­varat. Insa fiecare sedinta e urmata de un masaj cu extracte marine. Permeabilitatea pielii creste dupa exfoliere, asa ca toate celelalte ingrediente penetreaza mai bine si au o actiune mai rapida. Pentru ca rezultatele sint spectaculoase, a devenit din ce in ce mai dificil sa obtii o programare pentru un peeling cu sare de mare. Se as­teap­ta cite o sap­tamina. Dar as­tep­tarea e pe de­plin rasplati­ta de rezultate. „Nici nu-ti imaginezi cit de superb iti ara­ta pielea dupa un astfel de tratament!” E pa­re­rea supermodelului brazi­lian Gisèle. „De altfel, bucatarii au stiut din­totdea­una ca o bu­ca­tica de sare poate transforma platitudi­nea si lipsa de stralucire in ceva viu si vibrant.” Dar daca vrei sa ex­perimentezi, cumpara de la The Bo­dy Shop, Africa Spa, Body Salt Scrub.

Mai ai inca retineri? Atunci iti voi spune o poveste. Am vazut un documentar despre extragerea sarii de mare (simpla coincidenta?) din regiunea Brittany, renumita ca fiind cea mai curata sursa de apa de mare din lume. M-a fascinat. Pentru ca sarea sa-si pastreze intacte compozitia bogata in mi­ne­rale si textura de fulg de zapada, trebuie urmat un ritual celtic, vechi de peste 2000 de ani. „Saunier”-ul, cel care indeplineste ritualul, e singurul care stie cu precizie momentul unic in care sarea cristalizeaza la suprafata marii. Cind se intimpla aceasta, el trebuie sa astepte o anume noapte, in care bate vintul din est, dupa o zi cu mult soare. „Culesul sarii” trebuie inceput imediat dupa ivirea zorilor si incheiat inainte ca ultimele raze ale soarelui sa se stinga in mare. El trebuie sa foloseasca o unealta speciala, din lemn, pentru a proteja materiile organice care se prind de cristale. Aceste materii fac sarea marina extrem de valoroasa pentru frumusete, explica specialistii. Traditia, insa, spune ca aceste cristale au valoare pentru ca inchid in ele aerul pur, apa si sarutul soarelui. Eu cred ambele variante. 

Lioara Bradu
Foto : Dreamstime

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty