7 lucruri pe care un make-up artist nu le-ar face niciodată

Un make-up artist se chinuie ore în șir să le facă pe femei să arate cât mai bine în orice lumină. Kit-urile lor pot concura cu rafturile oricărui magazin de cosmetice. Abilitățile lor sunt rezultatul anilor de experiență și a muncii din spate. Ca atare, oamenii aceștia știu despre ce vorbesc.

7 lucruri pe care un make-up artist nu le-ar face niciodată

Iată 7 lucruri pe care niciun make-up artist nu le-ar face vreodată!

Nu își țin produsele cosmetice în baie

E logic să le ții acolo, de vreme ce în fiecare dimineață baia este locul în care te pregătești. Însă aceasta este unul dintre cele mai rele locuri în care le poți ține. Umiditatea ridicată favorizează un mediu propice pentru ca bacteriile să se formeze. Ai putea, mai bine, să le pui într-un loc uscat, ca de exemplu, într-un dulap sau sertar din dormitor.

Un make-up artist nu combină fondul de ten în palmă

Dacă te duci într-un magazine de cosmetice, de obicei încerci fondul de ten pe mână, însă în general mâinile sunt cu un ton sau două mai închise la culoare decât fața. În loc, ai putea încerca fondul de ten pe linia de la maxilar, pentru a fi sigură că îți cumperi nuanța adecvată.

Nu folosesc doar un anticearcăn

Un make-up artist folosește cel puțin două: unul pentru partea de sub ochi și unul pentru restul feței. Pentru zona ochilor vrei un anticearcăn cu una-două nuanțe mai deschis decât pielea ta, din cauza umbrelor. Pentru față vrei un anticearcăn exact nuanța pielii tale, pentru a acoperi orice imperfecțiune.

Nu folosesc niciodată prea multă pudră

Pudra, dacă este folosită corect, îți poate face fața mai luminoasă, fără să pară prea… pudrată. Dacă e folosită incorect, pudra te poate îmbătrâni foarte ușor. Alege pudra translucentă sau foarte luminoasă și aplic-o strict în locurile în care ai nevoie de ea: pe frunte, pe nas și bărbie.

Nici nu exagerează cu cea cu particule strălucitoare

Aplicată strategic pe obraji sau pleoape arată bine. Însă nu aplica pudra cu particule strălucitoare niciodată pe întreaga față!

Sau cu eyeliner-ul

Dacă aplici prea mult negru la ochi, aceștia o să pară mai mici. Mai bine îți trasezi o linie mai subțire și folosești apoi un fard de ochi într-o nuanță mai deschisă, pentru a-i scoate în evidență. Cu siguranță vei arată mai bine, acest lucru îl confirmă orice make-up artist.

Nu folosesc mascara waterproof în fiecare zi

Ce-i prea mult strică! Mascara waterproof este, în esența ei, mult mai uscată și se șterge mult mai greu. Folosită zilnic poate duce la distrugerea genelor, acestea rupându-se. Rămâi la mascara normală pentru viața de zi cu zi și folosește waterproof doar la ocazii speciale (evenimente, înot, plajă etc.).

Citește și:
Greșelile de frumusețe pe care franțuzoaicele nu le fac niciodată

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty