5 trucuri pentru un păr drept, frumos și sănătos

Poate nici tu nu ești una dintre norocoasele cu părul drept de la mama natură. Probabil te chinui în fiecare zi să-l faci să arate cât mai bine, dar tânjești să îl menții cât mai sănătos.

5 trucuri pentru un păr drept, frumos și sănătos

E foarte greu să menții un echilibru între un păr drept și unul sănătos, mai ales dacă vrei să-l ai drept în fiecare zi. Sunt totuși câteva trucuri de care te poți folosi pentru a-i păstra sănătatea. Iată 5 dintre ele:

1. Aplică un produs de protecție

Aplică un produs de protecție împotriva căldurii înainte să-l aranjezi, pentru a minimaliza deteriorările pe care i le-ai putea aduce. Aceste produse hidratează și protejează părul împotriva ruperii. Este important nu numai să folosești un astfel de produs, dar și o bază pentru un păr drept sănătos în mod constant. Asta înseamnă să folosești un șampon sau un balsam care să hidrateze părul.

2. Lasă-ți părul să se usuce înainte să-l coafezi

Nu îți coafa părul atunci când este ud! Este foarte important să-l lași să se usuce singur înainte să-l coafezi. Atunci când e umed și încerci să-l îndrepți, riști să îl deteriorezi foarte tare. Mai bine aștepți înainte să faci acest lucru. Părul tău îți va mulțumi.

3. Nu-l supraîncălzi

Pentru a-l proteja, este important să folosești instrumentele de coafat pentru cât mai puțin timp posibil și la o temperatură mică. Atunci când folosești placa de păr, încearcă să o faci pentru puțin timp și nu la temperatură ridicată, pentru a-ți feri părul de degradări. Nu exagera din dorința de a avea o coafură perfectă. Nu îi vei face decât mai mult rău, iar în timp deteriorările se vor vedea, indiferent cât de mult îl aranjezi.

4. Investește în produse de calitate

Dacă folosești instrumentele de coafat în mod regulat, ar fi bine să investești și în calitatea lor. Acest lucru poate face o diferență majoră când vine vorba de a avea un păr drept sănătos. Plăcile de păr cu ceramică și uscătoarele de păr ionice sunt cunoscute ca fiind cele mai bune opțiuni pentru a-i păstra sănătatea. Chiar dacă ți se par mai costisitoare, efectele se vor vedea pe termen lung.

5. Folosește o perie bogată

Și peria de păr este importantă când vorbim de protejarea părului uscat. Folosește o perie de păr cu peri moi pentru a-l proteja. Totodată, ai mare atenție atunci când alegi să folosești peria de păr. Nu este recomandat să o folosești pe părul umed. Atunci când e umed și dorești să-l descurci, alege un pieptene cu dinți largi. În acest fel, vei evita să-l rupi cum s-ar întâmpla dacă ai folosi o perie.

Citește și:
Secrete de frumusețe pe care trebuie să le cunoști

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty