10 reguli ale părului de la care nu ar trebui să te abați niciodată

Unele femei sunt îndeajuns de norocoase să aibă un păr superb în fiecare zi, fără prea mult efort. Câteva reguli din partea specialiștilor ne vor ajuta și pe noi să ne întreținem părul.

10 reguli ale părului de la care nu ar trebui să te abați niciodată

O coafură perfectă poate fi una din cele mai dificile sarcini pentru o femeie, mai ales în diminețile în care te grăbești, iar părul tău nu vrea să se așeze deloc. Toate încercăm să evităm acele bad hair days și, de aceea, noi îți dezvăluim 10 reguli pentru a avea un păr sănătos și frumos. Odată ce introduci acești pași în rutina ta, lucrurile se vor schimba în bine.

Schimbă modul de spălare

Este recomandat să îți descurci părul, înainte de a-l spăla, și apoi să aranjezi cu un pieptăn cu dinți mari, după fiecare spălare. Încearcă să eviți să te speli pe cap cu apă fierbinte. Un mod eficient de a verifica dacă apa este prea fierbinte pentru părul tău este să încerci să te speli pe față, iar dacă pielea ta se simte bine, atunci aceea e temperatura potrivită și pentru păr. În general, este indicat ca apa să fie călduță pentru a spăla murdăria din păr, după care șamponează, folosește balsam și clătește cu apă ușor rece. Apa mai rece închide cuticulele părului și ajută ca firul de păr să absoarbă balsamul și să arate mai strălucitor.

Evită căldura

Aparatele de styling precum placa de îndreptat, ondulatorul, până și uscătorul de păr afectează, considerabil, firul de păr. Este recomandat să permiți părului să se usuce natural și să folosești produse de styling mai rar, la ocazii speciale.

Fii blândă cu părul ud

Părul ud este foarte vulnerabil la mediul înconjurător. Încearcă să eviți să ieși din casă cu părul ud, alocându-i timp să se usuce înăuntrul casei tale. De multe ori, aerul poluat, praful și chiar razele soarelui, pot distruge fibrele părului tău și provoacă daune pe o perioadă lungă de timp.

Acordă părului tău îngrijire necondiționată

Părul este la fel ca pielea, unghiile, dinții și multe alte părți ale corpului pe care le îngrijim în fiecare zi și cărora le acordăm foarte multă atenție. Este indicat ca, o dată pe săptămână, să aplici o mască hidratantă părului tău, la fel cum ai proceda în cazul tenului, și să consumi mâncăruri bogate în nutrienți, care sunt benefice părului tău.

Tunde vârfurile

Una din regulile de bază este ca vârfurile părului să fie tunse la un interval regulat. În momentul tunderii părului, acesta se regenerează și se menține sănătos. Dacă vârfurile deteriorate nu sunt tunse la timp, acestea pot afecta grav aspectul părului.

Folosește uleiuri

Un obicei indian, uleiurile de păr sunt din ce în ce mai folosite de către toți profesioniștii. Dar, ai mare grijă, să nu folosești prea mult ulei! Dacă acesta nu este aplicat într-o cantitate controlată, va fi greu de îndepărtat la spălare și astfel, părul poate prinde un aspect uleios. Totodată, la spălarea unui ulei din păr, folosește mișcări încete și delicate.

Menține un hairstyling lejer

Din când în când, părul tău are și el nevoie de o pauză. De aceea, este bine să îl prinzi într-o coadă simplă și comodă, fără a-l aranja într-un mod extravagant. Este recomandat să folosești elastice de păr subțiri, care nu îl strâng atunci când este prins.

Protejează-l de soare

Părul tău are nevoie de SPF la fel ca și pielea ta. Specialiștii recomandă să investești într-un produs de păr cu nivel de SPF înalt pe care îl poți folosi atunci când ești în vacanțe sau când îți expui părul la soare. De multe ori, până și o eșarfă sau o pălărie va proteja părul de razele UV.

Înlocuiește fețele de pernă cu unele din mătase

Părul nostru este afectat de orice factor din jur, mai ales de materialul pe care dormim timp de 7-8 ore. În general, fețele de pernă din bumbac au o textură mai dură pentru părul tău și mișcarea din timpul somnului poate cauza părul să devină electrizat. Totodată, mătasea este foarte benefică pielii tale, datorită texturii fine și moi.

Găsește coafura perfectă

O coafură perfectă va diminua nevoia ta de a-ți aranja părul constant sau de a folosi produse de styling care deteriorează firul de păr. Învață să-ți cunoști și să-ti iubești părul, în forma sa, cât mai naturală, iar zilele vor deveni mai ușoare pentru tine.

Citește și:
Cum să îți păstrezi pielea perfectă întreaga zi, dacă ai un ten gras

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty