Tendinte machiaj: Pometi evidentiati

Majoritatea trucurilor din spectacolele de magie se bazeaza pe iluzii optice, pentru ca ochiul poate fi inselat cu usurinta.

Si atita timp cit frumusetea exista numai in ochii privitorului, cred ca este absolut justificata folosirea unui strop de magie pentru a fi mai atragatoare (mai ales ca nu pacalim pe nimeni ca am fi altcineva, ci pur si simplu ne evidentiem atuurile personale).

De exemplu, modele precum Natasha Poly (Louis Vuitton) sau Jessica Miller (Hussein Chalayan) au in mod natural conturul fetei parca sculptat in marmura, dar cu toate astea, ele beneficiaza si de un machiaj menit sa-l scoata mai bine in relief.

Despre lumina avem idee numai pentru ca exista si umbra“, spunea Dostoievski, iar jocul dintre aceste doua elemente este esential in make-up – datorita lui putem crea volume si forme noi.

„Pentru a evidentia sau pentru a estompa anumite trasaturi ale fiziono­miei putem apela la produsele de highlight & shadow. Una dintre cele mai dezirabile iluzii optice care se poate realiza prin machiaj este recrearea volumului pometilor. Pentru a obtine acest efect, aplica un pigment mat, mai inchis la culoare decit te­nul, sub osul zigomatic, si ilumineaza pometele imediat deasupra zonei de umbra cu farduri sidefate sau lucioase ce ref­lec­ta lumina”, ne sfatuieste Miki Puran, make-up artist.

Am regasit pometi „la inaltime” si la Hermès, Karl Lagerfeld sau Balenciaga, insa ideal ar fi sa folosim aceste tehnici numai la realizarea machiajului de seara, pentru ca la lumina zilei orice artificiu privit de aproape devine evident si vraja se risipeste.

Lavinia Gogu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty